Samsun Haber
Giriş Tarihi : 18-07-2017 13:43   Güncelleme : 20-07-2017 23:37

Samsun Büyükşehir Belediyesi Ayvacık barajını bombalayacak!

Samsun Büyükşehir Belediyesi Samsun’un Ayvacık İlçesinde bulunan Hasan Uğurlu Barajının yakınında taş ocağı açmak için harekete geçti.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Ayvacık barajını bombalayacak!

Samsun Büyükşehir Belediyesi Ayvacık Hasan Uğurlu Barajının yakınındaki taş ocağından stabilize yol malzemesi çıkartmak için dinamitle çalışmalara başlamaya hazırlanıyor.

Taş ocağı için izin talep dosyası önüne gelen Samsun Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü mühendisi baraj duvarına yakın bölgede dinamit patlatılmasının Samsun’un içme suyunun karşılandığı Hasan Uğurlu Barajına çok ciddi ölçüde zarar vereceğini belirterek, taş ocağına izin vermedi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi taş ocağına izin vermeyen Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü mühendisini dönemin Samsun Valisi İbrahim Şahin’e şikayet etti.

Vali Şahin mühendisle yaptığı telefon görüşmesi neticesinde “Bana bu şekilde anlatılmadı. Sen haklısın” diyerek Ayvacık Hasan Uğurlu Barajının yakınındaki taş ocağına olur vermeyen mühendisi haklı buldu.

Ancak Ayvacık Barajını bombalamayı kafasına koymuş olan Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun Valisi İbrahim Şahin’in Merkez Valisi olarak Ankara’ya atanmasının ardından, Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin Taş Ocağı ruhsat başvuru dosyasını, izin vermeyen Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü mühendisinden alarak başka bir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü mühendisi S.B'ye verdirdi.

Şimdi ise Ayvacık Hasan Uğurlu Barajının bombalanmasına Samsun Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün izin verip vermeyeceği merak ediliyor.

adminadmin