Genel
Giriş Tarihi : 07-05-2020 14:18   Güncelleme : 07-05-2020 14:18

15 Temmuz Gazisi "İslam Coğrafyasının Her Bölgesi Bizim İçin Önemlidir!"

İFADER (İnsani Fikir Akıncıları Derneği) Başkanı ve 15 Temmuz Gazisi Orçun Şekercioğlu, derneğin faaliyetlerini anlattı. Şekercioğlu: “Ulaşabildiğimiz kadarıyla aynî yardıma ihtiyacı olan vatandaşlarımıza da imkânlarımızı seferber edip, ayni ve nakdi yardımlarda bulunuyoruz. Öte yandan İslam coğrafyası’nda, Suriye, Filistin ve Gazze özelinde kendi ekiplerimizle yardım çalışmalarımızı aralıksız sürdürmekteyiz” dedi.

15 Temmuz Gazisi

2010 itibariyle Genç Ümraniyeliler Platformu olarak Yürüyüşüne başladıklarını ifade eden Orçun Şekercioğlu; “2015 Yılında da İFADER (İnsani Fikir Akıncıları Derneği) olarak kurumsal kimliğimizi edindik. Dernek olarak, insanların ihtiyaçlarını maddi manevi desteklemek için gece gündüz çalışıyor, bu çerçevede yurt içinde ve yurt dışında faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Bugün itibari ile ana kademe, gençlik kolları ve çalışma komisyonları ile büyük bir aileyiz.”

 

“İslam coğrafyasının her bölgesi bizim için önemlidir.”

Orçun Şekercioğlu; “Süreç boyunca, yalnızca yardım çalışmalarında bulunmuyor, kötü alışkanlıklardan gençleri korumak adına park ve ev sohbetleri, seminerler, önemli gün ve haftalar için özel salon programları, konferanslar, eğitim ve iletişim seminerleri, Ramazan ve kurban dönemlerinde özellikle çocuk giydirme ve hediye kampanyaları, kumanya yardımı, iftara beş kala organizasyonu (İftar vakti Yolda olan vatandaşlarımıza hurma ve çorba ikramı), İslam Coğrafyasında yaşanan zulümlere yönelik fotoğraf sergileri ve meydan programları olmak üzere bir çok alanda faaliyet göstermeye devam ediyoruz.”

“Herkesin yardımına koşma gayreti içerisindeyiz.”

Derneğin 10 yıldır yurt içi ve yurt dışında çalışmalarının devam ettiğini bildiren Orçun Şekercioğlu; “Ulaşabildiğimiz kadarıyla aynî yardıma ihtiyacı olan vatandaşlarımıza da imkânlarımızı seferber edip, ayni ve nakdi yardımlarda bulunuyoruz. Öte yandan İslam coğrafyası’nda, Suriye, Filistin ve Gazze özelinde kendi ekiplerimizle yardım çalışmalarımızı  aralıksız sürdürmekteyiz.”

 

“Herkesi yardım konusunda sorumluluk bilincinde olmaya davet ediyoruz.”

Bu yıl ramazan ayında 300 aileye kumanya desteği sağladıklarının belirten Şekercioğlu; “Her yıl olduğu gibi bu senede ihtiyaç sahibi ailelerin yanındayız. Burada vatandaşlarımıza köprü olma görevini sağlıyoruz. Bu konuda bizlere destek veren tüm hayır sahibi vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Ramazan ayı boyunca 300 aileye gıda yardımında bulunduk. Tabi rahmetin bol bol yağdığı Ramazan ayında yapılan yardımların sevabı daha çoktur. Bundan dolayı tüm duyarlı hayır sahiplerini yardım yapmaya çağırıyoruz” dedi.

 

Orçun Şekercioğlu kimdir

01/06/1984 tarihinde İstanbul ili Kadıköy ilçesinde doğdu. Aslen Kastamonuludur. Lisans eğitimini İşletme Fakültesinde tamamladı. 2002 yılında İstiklal Mahallesi Gençlik kollarında başlayan siyasi yaşamı ilçe gençlik kolları yönetim kurulu üyeliği, başkan yardımcılığı, teşkilat başkanlığı ve 5 yıl süreyle gençlik kolları ilçe başkanı olarak devam etti. Yaş süresinin dolması ile 3,5 yıl ana kademe il yönetim kurulu üyesi olarak görev aldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesin'de 3 yıl süreyle yerel hizmetler ve yatırımlar anadolu yakası koordinatörü olarak vazife aldı. İstanbul Kastamonulular Dayanışma Derneği genel başkan vekilliği, İnsani Fikir Akıncıları Derneği (İFADER) kuruculuğu ve başkanlığı görevlerini yürütmekte olup; evli ve 3 çocuk babasıdır.

 

Haber: Ziya Gündüz

Recep YAZGANRecep YAZGAN