Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 09-04-2020 13:11   Güncelleme : 09-04-2020 13:11

19 Mayıs 1915’te Çanakkale’de Neler Oldu?

19 Mayıs 1915’te Çanakkale’de Neler Oldu?

Çanakkale’de bir Alay’ın tamamen şehit olması ve sadece komutanının kurtulması ne ilginçtir ki utanç verici bir olay olmasına rağmen bir kahramanlık destanı olarak sunulur. Bu ilginç olayı çıkıp derinlemesine analiz edecek bir yiğit bu güne kadar çıkmamıştır.

Çünkü düşünce insanlarına ve yazarlara karşı öylesine dehşetli bir terör estirilmiştir ki; kimse buna cesaret edememektedir. Yetmedi, bu konularla ilgili olarak yazı kaleme alırsanız 5816 Sayılı Kanun gereğince hapse atılırsınız. Herkese af çıksa bile size bu af uğramaz. Ayrıca devlet düşmanı ilan edilmeniz de muhtemeldir.

Resmi tarih yazarları ve geçimini hamasi nutuklar atarak sağlayan yazarlar için bu konularda fikir beyan etmemek çok önemlidir. Çünkü bu sayede para kazanıp milletin sırtından geçiniyorlar. İşin kötüsü tarihi olayları yazıp fikir yürüten kişilerin en büyük düşmanı da bu resmi tarih yazarlarıdır. Eleştiri düzeyinde kalan yazılara dahi tahammülleri yoktur. Muhakkak işi hakaret noktasına getirerek tarihi olaylar hakkında görüş beyan edenleri ahlaksızca susturmaya çalışırlar.

Balkan Savaşları, Birinci Dünya Harbi ve Milli Mücadele savaşları üzerinden 100 yıl geçti. Bu savaşları yaşayan insanların tamamı öldü. Başarılar birkaç kişiye, başarısızlıklar ise çoğunlukla askerlerimiz üzerine yıkıldı. Hâlbuki bunun tersi olması gerekmez miydi?

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Recep YAZGANRecep YAZGAN