Güncel
Giriş Tarihi : 08-03-2015 20:30   Güncelleme : 08-03-2015 20:30

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

ÇORUM (AA) - AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle mesaj yayımladı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

ÇORUM (AA) - AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

Uslu, mesajında, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de kadın sorunlarının gündeme getirilmesi, tartışılması ve bu sorunlara çözüm aranması için bir zemin sağladığını belirtti.

Yeni Türkiye’nin kurulmasında, yarına inanç ve güvenle bakılmasında, Türk kadınının geçmişte olduğu gibi günümüzde de önemli bir misyon üstlendiğini vurgulayan Uslu, "Kadın, annedir, eştir, eğitmendir. Ancak bütün bu rollerinin ötesinde, duyguları, düşünceleri, ümitleri, hayalleriyle kadın, bir bireydir. Ülkemizde kadın, erkek fırsat eşitliğinin pekiştirilmesi ve kadın haklarının geliştirilmesi konusunda atılan adımlar, ülkemizin uluslararası insan hakları standartlarına erişmesini sağlamıştır. Bu özelliğiyle de bölgemizdeki birçok ülkeye örnek teşkil edebilecek niteliklere sahip olmamıza da imkan tanımıştır" ifadelerini kullandı.

AK Parti döneminde yapılan bazı çalışmalarla Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'un 2012 yılında çıkartıldığını hatırlatan Uslu, mesajında şunları kaydetti:

"Aile Mahkemelerini kurduk ve Ailenin Korunmasına Dair 4320 sayılı Kanunu etkin hale getirdik. 12 Eylül 2010 referandumunda muhalefet partileri 'hayır' oyu kullanırken AK Parti olarak kadınlara pozitif ayrımcılık öngören anayasa değişikliğini getirdik ve halk 'evet' dedi. 2003’te yürürlüğe giren 4857 Sayılı İş Kanunumuz, işçi, işveren ilişkilerinde ‘cinsiyet ayrımı’ ve diğer ayrımcılıkları ortadan kaldıran bir felsefeyle hazırlanmıştır."

adminadmin