Samsun'da 6 yıldır Sağlık İl Müdürlüğü görevini yürüten Oruç'un bir süredir görevden alınacağı ile ilgili de iddialar sık sık gündeme geliyordu.
Ahmet Demircan'ın 2023 seçimlerinde 3 dönem kuralına takılarak milletvekili olamaması ise Oruç için sonun başlangıcı oldu.
YUSUF ZİYA YILMAZ DEFOLU DEMİŞTİ
İki gün önce AK Parti Samsun İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Yusuf Ziya Yılmaz yanında Samsun Milletvekili Ersan Aksu ve Samsun İl Başkanı Mehmet Köse'yi alarak bir basın açıklaması düzenledi.
Bu toplantıda Samsun Sağlık İl Müdürü Muhammed Ali Oruç ile ilgili kendisine olumsuz duyumlar geldiğini belirten Yılmaz şunları söyledi; " AK Parti'de kimse kimsenin defosunu ve yükünü taşımaz, taşıyamaz. Bizim odağımızda insan olan bir siyasi hareketiz. Yapılması gereken değişikliğin gecikmesi söz konusu olabilir. Fakat, zamanı geldiğinde gereken yapılır"
Bu açıklamanın ardından da bugün Muhammet Ali Oruç, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın talimatı ile görevden alındı. Yerine Sağlık Bakanlığı'nda Eğitim ve Projeler Daire Başkanlığı, Çarşamba Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Eğitim ve Projeler Daire Başkanı olarak görev yapan Mustafa Uras getirildi.
ANKARA'DA TEDAVİ OLDU
Oruç, pandemi sürecinde Korona Virüs'e yakalanmış koronavirüs tedavisinde övdüğü Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştı. Ancak sonrasında Oruç, Ankara'ya sevkini istedi. Sağlık Bakanlığı'nın gönderdiği uçak ile Ankara'ya götürülerek tedavisi orada yapılmıştı.
Bu olayın ise Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi ile aralarında sorun olması sonucu yaşandığı iddia edildi.
EN ÇOK ŞİKAYET MHRS'DEN
Muhammet Ali Oruç döneminde Samsun'da sağlık hizmetlerinden en çok şikayet edilen konunun MHRS randevusu bulunamaması ve ileri tetkik için görüntüleme cihazlarına girmesi gereken hastaların ancak 6-8 ay sonrasına randevu alabilmeleri geliyordu.
Kaynak: Samsunkulishaber