Güncel
Giriş Tarihi : 14-12-2020 08:33   Güncelleme : 14-12-2020 08:33

AK Parti Atakum İlçe Başkanı Abdulkadir Köstek Atakum Belediyesine Hibe Ettirilen Şirkete Belediye Kasasından 3 Milyon TL Kaynak Aktarılacak!

Atakum Belediyesi’nin hibe olarak aldığı ve Atakum İmar İnşaat Ltd. Şti yerine kullandığı şirket de battı.

AK Parti Atakum İlçe Başkanı Abdulkadir Köstek Atakum Belediyesine Hibe Ettirilen Şirkete Belediye Kasasından 3 Milyon TL Kaynak Aktarılacak!

AK Parti Atakum İlçe Başkanı Abdulkadir Köstek, Atakum Belediye Meclisinde gündeme gelen 25 Bin TL sermaye ile kurularak Atakum Belediyesine hibe ettirilen şirkete,  Atakum Belediyesinin kasasından 3 Milyon TL kaynak aktarılarak sermaye artışı yapılmasına yönelik teklifin, Cumhur ittifakının karşı çıkmasına rağmen İYİ Parti ve CHP oylarıyla meclisten geçtiğini belirterek, “Sayın Deveci’nin, 25.000 lira sermaye ile yeğenine kurdurup belediyeye hibe ettirmesine müteakip Türkiye’nin gündemine düşen olay toplumun her kesiminin tepkisine neden olmuştu. O tarihlerde konu gündeme geldiğinde izlenen yöntemin etik ve doğru olmadığına yönelik gerek yazılı, gerek sözlü uyarılarımız mecliste kayıtlara geçmiş ancak Sayın Deveci tarafından dikkate alınmamıştır” dedi.

 

Köstek sözlerini şöyle sürdürdü;

Aradan geçen zaman içerisinde, kamuoyundan gelen tepkiler üzerine olsa gerek Sayın Deveci açıklama yapma ihtiyacı hissetmiş ve Atakum sakinlerinin gözünün içine baka baka;

“Atakum Belediyesinin bütçesinden bir kuruş para çıkmadan hibe olarak aldığımız şirket 250 kişi çalıştırıyor, maaşını ödüyor, sigortasını ödüyor, vergilerini ödüyor, aldığı her şeyi peşin alıyor ve KAR ediyor”  diyerek herkesin kendisine inanmasını istemiştir.

İlaveten; “nasıl Kar ediyoruz diye gelip sorsunlar, hesapları incelesinler…” sözleriyle de güya kendi yönetim becerilerini(!) övmüş ve hibe yoluyla alınan şirketi yere göğe sığdıramamıştır. (Ekli video)

 

KAR ettiği ifade edilen şirketin sadece Çalışana ve Kamuya olan borcu yaklaşık 11,5 Milyon liradır.

Peki biz bunu nasıl anlıyoruz ?

Söz konusu şirket aleyhine alacaklısı bir firma tarafından şirketin mal varlığı ve hisselerine yönelik icra takibi (2019/100393 ESAS) başlatılması üzerine Samsun İcra Müdürlüğünce şirket hisselerinin İCRA yoluyla satışına esas olmak üzere KIYMET TAKDİRİ yapılmasına dair BİLİRKİŞİ RAPORU istenilmiştir.

Samsun İCRA MÜDÜRLÜĞÜNÜN isteği ile hazırlanan 20 Ekim 2020 tarihli BİLİRKİŞİ RAPORU;

Şirketin bırakın KÂR etmesini,  1 yıl gibi kısa bir süre içerisinde; 2020 yılının ilk 6 ayında sadece çalışanlarının ödenmeyen maaşlarından dolayı;

•       3 Milyon 79 Bin TL personel borcu,

•       8 Milyon 236 Bin 744 TL (KDV, Muhtasar) Vergi, SGK Primleri ve diğer yükümlülük borcu olduğunu ortaya çıkarmıştır.

Bununla birlikte şirket öz varlığının;

 

•       2019 yılında -834 Bin 313 TL,

•       2020 yılında -3 Milyon 791 Bin TL

Olduğu ve şirketin BORCA BATIK duruma geldiği tespit edilmiştir.

Daha açık bir ifade ile Atakum Belediye’sinden kaynak aktarılmaya çalışılan bu şirket; ticareten ve mevcut şirketler hukukumuza göre MÜFLİS DURUMDADIR.

 

'Evde ki Hesap Çarşıya Uymamış' ve ne hazindir ki sayın Deveci’nin; “bizim şirketimiz KÂR ediyor KÂR ifadeleriyle yanıltmaya çalıştığı Atakumlu Hemşehrilerimiz, işbu BİLİRKİŞİ RAPORUYLA tespit edilen GERÇEĞİ görme imkanı bulmuşlardır.

Sayın Deveci anlaşılan o ki; sizin KAR anlayışınızla toplumun KAR anlayışı arasında taban tabana zıt bir anlam farkı bulunmaktadır.

Bu gerçek, Belediye meclisine “makine ekipman alacağız” gerekçesiyle getirilen 3 Milyon liralık sermaye artışı teklifinin gizlenen ve ifade edilmeyen gerçek boyutunun; BORCA BATIK – MÜFLİS bir şirkete kaynak aktarma olduğunu ortaya çıkarmıştır.

Sayın Deveci,

Atakum halkı sizden hizmet beklemektedir. Lütfen meclise karşı şeffaf olunuz ve gerçeklerin balçıkla sıvanamayacağını unutmayınız.

AK Parti Atakum İlçe Teşkilatı olarak dün olduğu gibi bugün de, yarın da Atakum sakinlerinin hukukunu korumaktan yana olan samimi duruşumuzdan asla taviz vermeyeceğiz.

Recep YAZGANRecep YAZGAN