Samsun Haber
Giriş Tarihi : 04-08-2016 10:39   Güncelleme : 04-08-2016 10:39

AK Parti Samsun eski Milletvekili Musa uzunkaya nasıl meral akşenerci oldu!

Hedef Halk Gazetesi yazarı Mehmet Aksoy, Nisan ayının başında, ‘Uzunkaya da Akşener’le’ başlıklı bir yazı yazdı.

AK Parti Samsun eski Milletvekili Musa uzunkaya nasıl meral akşenerci oldu!

Aksoy ortalığı karıştıran yazısında aynen şöyle diyordu;

Refah / Fazilet ve Adalet ve Kalkınma Partisi’nde olmak üzere 3 dönem milletvekilliği Ak Parti kurucu üyeliği de yapan, deneyimli siyasetçi Musa Uzunkaya,  MHP’deki muhalif eski milletvekili ve eski İçişleri Bakanı  Meral  Akşener hareketine katıldı. Akşener her geçen gün muhalif hareketine ivme kazandırırken, MHP Gen Bşk Yardımcılığı’ndan istifa eden Prof Dr Ümit Özdağ da Türkiye turlarına başladı. 8 Nisan’dan sonra yeni adayların çıkmasıyla sadece bahardan dolayı değil; siyaseten de Balgat’ta havalar iyice ısınacak.”

Mehmet Aksoy bu yazıdan dört gün sonra yazdığı yazısında bunun bir, 1 Nisan şakası olduğunu şöyle açıkladı;

MUSA UZUNKAYA AKŞENER’LE DEĞİL

Ak Parti Kurucular Kurulu Üyesi ve eski Milletvekili Musa Uzunkaya, Akşener hareketiyle ilgisinin olmadığını ve olamayacağını söyledi.  Musa Bey’in açıklamalarından beni arayan kişinin Musa Uzunkaya olmadığı,  anlaşıldı. Musa Bey’in hakkını helal etmesi dileğiyle, kimin ne niyetle aradığını kısa sürede açıklığa kavuşturup sizlerle paylaşacağım.”

Aradan dört gün daha geçti, Hedef Halk Yazarı 08 Nisan tarihli yazısında konuyla alakalı son noktayı koydu;

UZUNKAYA, ‘AK PARTİ KURUCUSUYUM

Ak Parti Kurucular Kurulu Üyesi Refah, Fazilet ve Ak Parti eski milletvekili Musa Uzunkaya’nın bir siyasi harekete destek verdiği söylemi, medya ve siyaset dünyasının; özellikle de Ak Parti genel yöneticilerinin ve bakanların uğrak yeri olan bir cemiyetin yöneticisi ve taklit yeteneği yüksek bir işadamının düzeltmekte geç kaldıkları bir şakaymış. Yanlışlığa sebep olanlar gerekeni yapmışlar.

Uzunkaya konuyla ilgili olarak kendilerinin Ak Parti’nin sadece üyesi değil; kurucular kurucu üyesi olduğunu, Ak Parti dışında siyaset yapmasının, özellikle de söz konusu siyasi yapılanmayı tasvip etmesinin kesinlikle mümkün olmadığını söyledi.   Türkiye’nin kendisi gibi tecrübeli siyasetçilere ihtiyacının olduğunu belirten Uzunkaya, muhtemel bir erken veya zamanında yapılacak seçimlerde Ak Parti’nin potansiyel adayları arasında yer alabileceğinin sinyalini de verdi.” 

adminadmin