Samsun Haber
Giriş Tarihi : 31-12-2019 11:38   Güncelleme : 31-12-2019 11:38

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş’ın yeni yıl mesajı:Elektrikli araç teknolojisinde yarışa bir adım önde başlıyoruz!

Milletvekili Köktaş mesajında şu sözlere yer verdi: "Ülkemiz ve milletimiz bakımından çok önemli gelişmelerin yaşandığı 2019 yılını geride bırakıyor, yeni ümitler ve heyecanlar eşliğinde 2020 yılına giriyoruz.

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş’ın yeni yıl mesajı:Elektrikli araç teknolojisinde yarışa bir adım önde başlıyoruz!

Geride bıraktığımız yılın insanlığa yaşattığı güzel gün ve olayların artarak devam etmesi, acı ve elem dolu olayların da önümüzdeki yıllarda bir daha hiç yaşanmamasını temenni ediyorum.

2019 yılı; Türkiye'nin iç siyaseti, dış siyaseti açısından, Türkiye’nin içerdeki ve dışardaki mücadeleleri açısından, terör, güven ortamı açısından önemli bir yıldı.  ‘’En’’ ‘lerin ve “İlk” ‘lerin yaşandığı bir yıl olarak geride kalmaya hazırlanıyor.

2018'de başlayan bir ekonomik daralmanın, dördüncü çeyrekte açıldığını, rahatladığını, banka faizlerinin düştüğünü ve enflasyonun azaldığını da yine 2019 yılı içinde yaşamış olduk.

Bölgemizi, güvenliğimizi ilgilendiren, güney sınırlarımızdaki; Barış Harekâtı, Fırat kalkanı, Zeytin Dalı gibi harekâtları da, 2019 yılında yaşadık. Bunlar olumsuz olan, Türkiye'nin güvenliği için mücadele ettiğimiz, askerimizin, Mehmetçiğimizin, Jandarmamızın, emniyet güçlerimizin mücadele ettiği aşamalardı.

2019 yılında yine müjdeli haberler de vardı. En önemlisi, Türkiye'nin yüzde 100 yerli otomobilinin, ön tanıtım toplantısının yapılmasıydı. Türkiye yarışa; geriden değil, eşit değil, bir adım önde başladı. Elektrikli araç teknolojisinde yarışa bir adım önde başlıyoruz.

Bu yılı; -önceki yıllarda da ifade ettiğimiz- Kanal İstanbul ve diğer projelerin de artık son aşamalara geldiği bir yıl olarak, geride bırakıyoruz. İnşallah, 2020 yılında bölücü unsurların tamamını ortadan kaldırılarak, ülkenin bölünmezliğine, vatanın birlik ve beraberliğine katkı sağlayacağız. Bu vesileyle buradan, ülkemizin bölünmezliğini, vatandaşlarımızın can ve  mal güvenliğini sağlayan ve bu uğurda can veren tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Gazilerimize Allah'tan şifalar diliyoruz. İnşallah 2020 yılında bu olaylarla karşılaşmayız.

“Samsun'da da 2019 yılında, altyapısı yapılmaya başlanan birçok hizmetimizi, yatırımımızı, inşallah 2020 yılında halkımızın, hemşerilerimizin hizmetine sunacağız. İnşallah bunlardan en önemlisi; Çarşamba bölgemizde kurmak için uğraştığımız, 4 yıldır mücadelesini verdiğimiz, Çarşamba OSB’nin temel atma töreni olacak. İnşallah 2020'nin ilk aylarında projeler biter bitmez ihalesine çıkacağız.

ÇARŞAMBA TEKSTİLKENT KURULUYOR

Çarşamba belediye başkanımızın seçildikten sonra kurmayı hayal ettiği, altyapısı var olan Tekstilkent’in de artık yeri vesaire tamamlandı. Bunu da hayata geçireceğiz. 2020 yılı; az önce toplantısından çıktığımız, Çarşamba Şeker Fabrikası’nın tekrar devreye alınarak, çiftçimizin ürettiği pancarı, şekere dönüştürme yılı olacak.

İnşallah 2020 yılı içinde gerçekleşecek,  önemli müjdeli haberlerimiz var. Samsun'da Tersane alanı olarak bilinen bölgenin, TİGEM’den (Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü) alınacak, 232 hektar yani 2.320 dönümlük bir yerinde Tersane alanına katılarak, oranın Organize Sanayi Bölgesi yapılması çalışması var. İnşallah onu da 2020 yılında sonuçlandıracağız.

Malumunuz; Havza Bekdiğin’de kurulan OSB’de yer tahsisleri ve yatırımlar başladı. İnşallah 2020 yılında da onlar üretime geçerek yollarına devam edecekler.”

KENEVİR ÜSSÜ SAMSUN

Samsun'da ilgili en heyecanlandırıcı haber ise Cumhurbaşkanımızın ilan ettiği “Kenevir Üssü Samsun” dediğimiz, yıl bu yıl. Bu gün Türkiye'de üretilen ve üretilecek olan bütün kenevirlerin tohumlarının yetiştirildiği il Samsun. Bunda hocalarımızın ilgili kurum ve kuruluşlarımızın ciddi çalışmaları var. Kenevirin endüstri alanında kullanılması ve başka alanlarda da kullanılması çalışmaları var. İnşallah 2020-2021 yılı içinde de bunları şehirlerimizin hizmetlerine sunacağız.

Belediyelerimizin çalışmalarını basın toplantılarında vesair alanlarda onları dinliyorsunuz. Onlar da projeler açıklıyorlar. Onların da takipçisiyiz. Onlar projeleri veriyorlar. Bizde Milletvekilleri olarak; ilgili bakanlıklardan, ilgili genel müdürlüklerden proje desteklerini veya finansal desteklerini sağlamak için ya da mevzuatla ilgili problemlerini aşmaları için mücadele ediyoruz. Onların önlerini açıyoruz ve bu şehirde beraber yaşayarak, mutlu insanların yaşadığı bir şehri yaratmaya, üretmeye, ayakta tutmaya gayret gösteriyoruz.

Bu duygularla bir kez daha 2020 yılının ülkemiz, milletimiz, bölgemizdeki kardeşlerimiz ve tüm insanlık için barış, huzur, sağlık, güvenlik ve refah içinde geçmesini temenni ediyorum."

adminadmin