Analiz
Giriş Tarihi : 04-10-2017 11:25   Güncelleme : 04-10-2017 11:25

AK Parti’de asıl sıkıntı İçeriden Vurulmak

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün TBMM grup toplantısı çıkışında gazetecilerin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in istifası istendi iddiası ile ilgili sorusuna, “Partimizin, herhangi bir birim; partimizin belediye başkanları olur, il başkanları olur vesaire... Bu süreç içerisinde bu tür gelişmeler olur. Ama şu anda böyle bir şey önümüzde yok. Ama bundan sonra da olmayacağı anlamına kesinlikle gelmez. Çünkü bir değişimi dönüşümü biz seçime kadar yaşıyoruz, yaşayacağız ve o metal yorgunluğu dediğim konu, tüm bunları kapsayan bir konuydu” şeklinde cevap verdi.

AK Parti’de asıl sıkıntı İçeriden Vurulmak

Erdoğan’ın açıklamasından önce Ankara kulislerinde Melih Gökçek de dahil 6-7 büyükşehir belediye başkanın istifalarının istendiği konuşuluyordu. Başka şeyler de konuşuluyor ama şu an yazmanın doğru olduğu kanaatinde değilim.

Yakında tüm AK Parti teşkilatlarında ve AK Parti’nin iktidar olduğu yerel yönetimlerde baş döndüren istifa haberleri ile karşılaşacağız.

Cumhurbaşkanı Erdoğan aslında bu değişimleri ‘Metal’ yorgunluğa bağlasa da kulislerde bu belediyelerin FETÖ bağlantısının olduğu yönünde söylemler var. Devletin bu yöndeki kayıtları Erdoğan’ın masasında.

Başbakan Binali Yıldırım geçen sene Milletvekilleri ile yaptığı istişare toplantısında şunları söylemişti: “AK Parti içinde FETÖ'cü var algısı yayılıyor. Buradan meydan okuyorum. AK Parti içinde bakan ve milletvekili düzeyinde kesinlikle FETÖ'cü yoktur. Biz bu konuda gereken araştırmaları yaptık emin olabilirsiniz.”

Başbakan Yıldırım doğru söyledi. Haklı…

Dikkat edin Başbakan Yıldırım, AK Parti içinde bakan ve milletvekili düzeyinde FETÖ’cü yok dedi. Belediye başkanları ya da parti teşkilatları için böyle bir beyanı olmadı. AK Parti yöneticileri de 2015 genel seçimlerinde milletvekili adaylarının titizlikle değerlendirildiğini ve bu nedenle seçilen vekiller arasında FETÖ’cü milletvekillerinin olmadığını beyan ettiler. Bu ayrım bugüne kadar görülmediğinden, FETÖ’cü siyasetçiler söylemleri hep oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan dünkü Meclis grup toplantısında esas ihanetlerin hep içerden olduğunu da belirterek, şunları söyledi:

“Bizim asıl sıkıntımız sürekli içeriden vurulmamızdır. 1980 sonrası rahmetli Özal'la yeniden sıçrama dönemine girdik, bu dönemde de PKK terör örgütü, 1990'lı yıllarda öyle bir tehdit haline geldi ki, ülkemizi tarihinin en büyük krizlerinin içine sürükledi.

AK Parti dönemi ile yeniden bir hamle başlattık. Bu defa da önce vesayet odakları, ardından FETÖ, onu takiben bölücü örgütün eylemleri vasıtasıyla ayağımıza prangalar vurulmaya başladı.

Allah'ın yardımı, milletimizin desteği ile bütün sıkıntıları aşıp hedeflerimize odaklanırken, Suriye ve Irak'ta hadiseler yaşanıyor. Suriye ve Irak'ta yaşanan gelişmeler doğrudan doğruya içişlerimizle alakalıdır.

Ayrışırsak dağılırız. Dağılırsak yok oluruz. Beton gibi, çelik gibi, sapasağlam durmamız gereken bir dönemde geçiyoruz. Birleşeceğiz, bütünleşeceğiz, kenetleneceğiz ve tüm engelleri aşarak gümbür gümbür hedeflerimize devam edeceğiz.”

İnşallah diyelim…

Selam ve dua ile…

Hasan Taşkın / Diriliş Postası

adminadmin