Gündem
Giriş Tarihi : 03-09-2019 12:30   Güncelleme : 03-09-2019 12:30

AK Parti'de Davutoğlu "kesin ihraç" istemiyle Disipline sevk edildi!

AK Parti yönetimi, parti için muhalefet için "ihraç" sürecini başlattı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan AK Parti Merkez Yönetim Kurulu (MYK), yeni parti kuracağı uzun süredir konuşulan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve 3 eski milletvekilini "kesin ihraç" istemiyle Merkez Disiplin Kurulu'na (MDK) sevk etti.

AK Parti'de Davutoğlu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, parti içinde muhalif hareket başlatan ve geçtiğimiz günlerde katıldığı bir programda, "AK Parti kendi eksenine dönmezse, yeni bir hâli yeni bir yol olarak bağlamak lazım. (...) Çok geç olmayan bir vakitte bu yeni bir yolun ana hatlarını milletimizle paylaşacağız. Yeni bir yol, yeni bir partiye yönelir mi? Yönelir." diyerek yeni parti sinyali veren Davutoğlu ve ekibi için disiplin sürecini başlattı.

Erdoğan başkanlığında yapılan MYK toplantısında Davutoğlu'nun yanı sıra, kendisi ile birlikte hareket eden eski AK Parti Milletvekilleri Ayhan Sefer Üstün, Selçuk Özdağ ve Abdullah Başçı'nın, "kesin ihraç" istemiyle "tedbirli" olarak MDK'ye sevkine karar verildi. Söz konusu isimler "tedbirli" olarak disipline sevk edildikleri için hiçbir parti faaliyetine katılamayacaklar.

Özdağ: Davaya ihanet edenler doğru bildiklerini söyleyenler değil, yapılan her yanlışa alkış tutanlardır

İhraç edilen isimlerden Selçuk Özdağ, Twitter'da bir paylaşım yaparak "Solcuların döneği, sağcıların haini hiç bitmiyor. En ufak bir eleştiri veya farklı değerlendirme olduğu zaman hemen davaya ihanet veya davadan dönmek etiketini yapıştır gitsin. Son dönemlerde AK Parti'nin içerisinde olduğu durum da bunun en tipik örneği." dedi.

"Ortada bir dava varsa; davaya ihanet edenler doğru bildiklerini söyleyenler ve bunu haykıranlar değil, yapılan her yanlışa alkış tutanlardır." ifadelerini kullanan Özdağ, paylaşımlarının sonunda "Bu seri tweetler ihraç istemiyle disipline verildiğimizi öğrenmeden önce yazılmıştı. Belki bu söylediklerim sonra daha iyi anlaşılacak ama iş işten geçmiş olacak." ifadelerini kullandı.

BBC

adminadmin