Güncel
Giriş Tarihi : 11-02-2015 16:00   Güncelleme : 11-02-2015 16:00

Alaca'ya hükümet konağı yapılacak

ÇORUM (AA) - AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Alaca ilçesine hükümet konağı yapılması için çalışma başlatıldığını bildirdi

Alaca'ya hükümet konağı yapılacak

ÇORUM (AA) - AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Alaca ilçesine hükümet konağı yapılması için çalışma başlatıldığını bildirdi.

Uslu, yaptığı yazılı açıklamada, ilçe merkezindeki hükümet konağının fiziki açıdan yetersiz kaldığını ve yeni bir binaya ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Alaca'ya yeni bir hükümet konağı yapılması konusunda İçişleri Bakanı Efkan Ala ile görüştüğünü ifade eden Uslu, şunları kaydetti:

"İçişleri Bakanlığı İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığınca Çorum İl Özel İdaresi emrine 100 bin liralık ödenek gönderilmesi ve hükümet programına alınması kararlaştırıldı. 1952 yılında taş bina olarak yapılmış mevcut hükümet konağının yapı ve kapasite olarak yetersiz kalması nedeniyle ilk etapta 5 bin 383 metrekare arsa temin edilmiş, imar çalışmaları tamamlanarak tahsis işlemleri bitirilmişti ancak planlama yapılan yerin merkezde olmaması nedeniyle yeni bir arayışa gidilmiş ve mevcut kaymakamlık binası ile Dumlupınar İlkokulu'nun arazisinin birleştirilerek Alaca'ya yakışacak bir hükümet konağı yapılmasına karar verildi. Dumlupınar İlkokulu için de yakın bir bölgede arsa temin edilerek imar düzenlemesi yapılmış ve önümüzdeki günlerde yapımı için İl Genel Meclisinin karar alması beklenmektedir."

Yeni hükümet konağının kamu kurumlarının bir araya toplanması ve vatandaşa daha iyi hizmet sunulmasını sağlayacağını dile getiren Uslu, çalışmaların en kısa sürede başlayacağını sözlerine ekledi.

adminadmin