Güncel
Giriş Tarihi : 27-09-2015 13:21   Güncelleme : 27-09-2015 13:21

Alevi Kanaat Önderleri Açlık Grevi Eylemlerini Sonlandırdı

Tunceli’nin önde gelen Alevi ocaklarının pirleri ve kanaat önderleri, çözüm sürecinin yeniden başlaması için yaptıkları dönüşümlü açlık grevi eylemini sonlandırdı

Alevi Kanaat Önderleri Açlık Grevi Eylemlerini Sonlandırdı
Tunceli’nin önde gelen Alevi ocaklarının pirleri ve kanaat önderleri, çözüm sürecinin yeniden başlaması için yaptıkları dönüşümlü açlık grevi eylemini sonlandırdı. Ağuiçen Ocağı Piri Hasan Genç, sorunun diyalog ve müzakere ile çözülebileceğini söyledi.
Tunceli’de Alevi ocaklarının pirleri ile kanaat önderleri, 4 gün önce çözüm sürecine yeniden dönülmesi amacıyla Seyit Rıza Meydanı’nda kurulan çadırda dönüşümlü açlık grevi başlattı. Kentteki vatandaşlar ile sivil toplum örgütü temsilcilerinin de ziyaret ederek, destek verdikleri eylem bugün düzenlenen basın açıklamasıyla sonlandırıldı. Basın açıklamasına Alevi pirleri ile kanaat önderlerinin yanı sıra HDP Tunceli Milletvekili Edibe Şahin ile vatandaşlar katıldı.
“ACİL BARIŞ İSTEĞİ ORTAYA ÇIKMIŞTIR”
Burada, Alevi piri İbrahim Kete’nin dua etmesinin ardından açıklamayı okuyan Ağuiçen Ocağı Piri Hasan Genç, açlık grevini özellikle bayrama denk getirdiklerini belirtti. Bayramların tarih boyunca barışa vesile olduğunu anlatan Genç, “Biz de kanın durması ve barışın sağlanması amacıyla bu girişimde bulunduk. Açlık grevi süresi boyunca gerek Dersim halkı gerekse Türkiye’nin çeşitli yerlerinde yaşayan Alevi toplumu ve kurumları, yine barıştan, demokrasiden ve özgürlüklerden yana olan toplumsal kesimlerin duyarlılıkları ve destekleri oldu. Biz, başta Aleviler olmak üzere demokrasiden yana olan Türkiye toplumunun acil bir barış istediği gerçeği bir kez daha açığa çıkmıştır” dedi.
“BİZ GREVDEYKEN DE CANLAR GİTTİ”
Türkiye’nin temel sorunlarından birinin Kürt sorunu olduğunu belirten Genç, “Bu sorunun şiddet ve çatışma yöntemleriyle değil, barışçıl ve demokratik yöntemlerle çözüleceğine inanıyoruz. Açlık grevimizin amacı da tarafları bu noktaya çekmektir. Maalesef biz açlık grevindeyken bile birçok yerde çatışmalar yaşandı. Her iki taraftan da yaşamını yitirenlerin yanında sivil canlar da hayatını kaybetti” diye konuştu.
“ELLER TETİKTEN ÇEKİLMELİ”
Çözüm sürecine yeniden dönülmesi için yapılması gerekenler hakkında da konuşan Genç, şunları kaydetti:
“Karşılıklı ellerin tetiklerden çekilmesi ve tahkim edilmiş bir ateşkesin hızla devreye girmesi, müzakerelere kaldığı yerden devam edilmesi, Dolmabahçe mutabakatına geri dönülmesini istiyoruz. Türkiye’yi ve insanlarımızı rahatlatacak, ölümleri sonlandıracak, doğamızın tahribini önleyecek bu üç ilkenin hemen masaya yatırılması isteğimizi tekrarlıyoruz.”
Grup, açıklamanın ardından dağıldı.
adminadmin