Güncel
Giriş Tarihi : 09-03-2017 13:02   Güncelleme : 09-03-2017 13:02

Ali Yalçın, Kılıçdaroğlu da Yanlışlıkla Gerçeği Gördü

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Cumhurbaşkanlığı Sistemi için “Cumhurbaşkanı ayrı, başbakan ayrı partiden olursa, kavga çıkar” sözüyle gafa imza atan CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun, aslında parlamenter sistemin niye değişmesi gerektiğini özetlediğini ifade etti.

Ali Yalçın, Kılıçdaroğlu da Yanlışlıkla Gerçeği Gördü

Türkiye’nin yerli ve milli STK’sı Memur-Sen, Büyük Türkiye için sadece elini değil gövdesini de taşın altına koydu. Bu bağlamda, Memur-Sen Bolu’da "Memur-Sen’e Davet Tercih Evet” buluşması gerçekleştirdi. Programa Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Büro Memur-Sen Genel Başkanı Vecdi Yanbaz’ın yanı sıra, Ak Parti Milletvekili Ali Ercoşkun, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz katıldı. Programda konuşan Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın, 16 Nisan’da milletin son sözü söyleyeceği Cumhurbaşkanlığı Sistemi’ni neden desteklediklerini gerekçeleriyle sıraladı.

VESAYET BİTİRİLMELİ

Türkiye’nin önünü açılması için sistem değişikliğinin zaruret haline geldiğini ifade eden Yalçın, Türkiye’nin hedefleri olduğunu, dünyaya önerdiği bir model bulunduğunu, bu kutlu yol için Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nden yana tavır koyduklarını aktararak, “Değerlerimiz üzerinden vesayet kalkana kadar mücadele etmek için söz verdik. Darbeleri tarihe gömmek için tüm çabamızı gösteriyoruz. Yeni bir sistemle, güçlü bir Türkiye’nin önünü açmak için gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Vesayetten arınmış, dışa karşı güçlü, içe karşı adaletli bir sistemin peşindeyiz çünkü. Aslında böyle bir Türkiye, bugünkü köhne dünya sistemine karşı da bir örnek olacaktır. Adil paylaşımın olduğu bir dünya için model ülke Türkiye bizim tek isteğimiz. Onun için Anayasa reform paketini destekliyoruz. Onun için tercihimiz evet diyoruz” şeklinde konuştu.

KILIÇDAROĞLU İTİRAF ETTİ

Başkan Yalçın, Cumhurbaşkanlığı Sistemi’ne karşı Anayasa değişikliği teklifiyle uzaktan yakın alakası olmayan “Rejim değişiyor” gibi söylemlerle karalama kampanyası yapan CHP’yi aklı selime davet etti. Kılıçdaroğlu’nun sistemi bilmediğini, ayrıca parlamenter sistemin neden değişmesi gerektiğini kendi ağzıyla 80 milyona anlattığını hatırlatan Yalçın, şunları kaydetti: “Malum CHP, referandum için Şilili reklamcı Ferrada’yı davet etmişti. Hatırlıyorsunuz, Ferrada "Ben bir haftadır buradayım, 'Hayır' oyunun ne önerdiğini anlamış değilim" demişti. Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarını duyunca, CHP’nin de neden hayır demesi gerektiğini anlamadığını öğrenmiş oldu. Maalesef üzücü bir durum bu. Hayır’ın amiral gemisi CHP lideri Anayasa reform paketinin en temel gerekçesini, yeni dönemin sorunu olarak lanse ediyor. Diyor ki, yeni dönemde Cumhurbaşkanı ile başbakan arasında çatışma çıkarsa ne olacak? Allah aşkına olacak iş mi bu.”

MUHALEFET DE GÜÇLENİR

Yalçın, Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nin siyasete kazandıracağı dinamizmi de ele aldı. Yeni sistemde muhalefet partilerinin de mucburen daha fazla çalışması gerekeceğini vurgulayan Yalçın, Biz siyaset arenasında güçlü iktidar-güçlü muhalefet ilişkisinin kurulmasını istiyoruz. Eğer sistem değişirse, muhalefetinde güçlendiğini göreceğiz. Çünkü onun üzerindeki vesayet de kalkacak. Çünkü iktidarın hızına yetişmek için projeler geliştirmek zorunda kalacak. Demokrasimiz de böyle güçlenecek. Temsilde adalet, ancak güçlü iktidar, güçlü muhalefetle sağlanır” diye konuştu.

MİLLETİ EZEMEYECEKLER

Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nin en önemli kazanımının siyasi istikrar olacağını aktaran Yalçın, Anayasa kitapçığı krizi, ekonomik buhranları, yalı aşiretlerinin operasyonlarını hatırlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Çok değil, bundan on beş yıl önce, yaşadığı krizlerden dolayı dünyayı göremeyen bir ülke vardı. Bizim derdimiz bağcıyı dövmek değil, üzüm yemek. Fakat birilerin derdi bağcı. Bir anayasa kitapçığından nasıl kriz çıktığını hatırlayın. Bir gecede ülkeden milyarlarca dolar uçtu gitti. Kimin cebi boşaldı? Kim bir kat daha fakirleşti? Sermayenin ağababalarının hesapları bir kat daha artarken, bu ülkenin evlatları faiz hatlerinin altında ezim ezim ezildi. İşte biz bu verilerden dolayı, 15 yıllık istikrara değer veriyoruz. Ve istiyoruz ki, istikrar kurumsal bir zemine taşınsın. Onun için de ‘Evet’ diyoruz”

Hasan Taşkın / Diriliş Postası

 

adminadmin