Güncel
Giriş Tarihi : 26-03-2021 08:44   Güncelleme : 26-03-2021 08:44

Anayasa Mahmekemesi Kılıçdaroğlu’nun Suat Kılıç Başvurusunu Ret Etti!

Anayasa Mahkemesi Kemal Kılıçdaroğlu’nun Suat Kılıç’ın kazandığı tazminat davasının iptali için yapmış olduğu başvuruyu zamanında yapılmadığı gerekçesiyle ret etti.

Anayasa Mahmekemesi Kılıçdaroğlu’nun Suat Kılıç Başvurusunu Ret Etti!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2012 yılında dönemin Spor Bakanı Suat Kılıç hakkında grup toplantısında yaptığı konuşmasında Kılıç’ın değerinin altında bir fiyatla Ankara’da ev satın aldığını öne sürmüştü.

Kılıç ise kişilik haklarının zedelendiği gerekçesiyle Kılıçdaroğlu hakkında tazminat davası açmış ve Ankara 24. Asliye Hukuk Mahkemesi Kılıçdaroğlu’nu 2 bin lira tazminat cezasına mahkum etmişti.

 Kılıçdaroğlu, avukatı Celal Çelik aracılığıyla Yargıtay’a itirazda bulundu. Ancak buradan da ret cevabı aldı. Bunun üzerine 2018’de Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru yaptı.bazı iddialarda bulunmuştu.

Anayasa Mahkemesi, Kemal Kılıçdaroğlu’nun bireysel başvurusunu 10 Mart’ta karara bağladı.

Kılıçdaroğlu’nun başvurusunun değerlendirdiği toplantıya, Aralık 2020’de tartışmalı bir şekilde AYM üyeliğine seçilen İrfan Fidan da katıldı.

AYM, Kılıçdaroğlu’nun bireysel başvurusunun reddedilmesi gerektiği yönünde karar verildi.

Oylamaya katılan Fidan’da ret oyu kullandı. AYM bu kararına gerekçe olarak davanın zamanında açılmamış olmasını gösterdi.

Recep YAZGANRecep YAZGAN