Genel
Giriş Tarihi : 14-11-2020 09:07   Güncelleme : 14-11-2020 09:07

Ankara Botoks Seansları Hakkında Merak Edilenler!

Güzel ve estetik bir görünüm her yaştan insanın kaygısı haline gelmiştir. Yaşlandıkça artan kırışıklıklarımız, kaz ayaklarımız, sarkan derilerimiz asla barışamadığımız vücudumuzun bir parçasıdır. Ancak bunlardan kurtulmak artık imkânsız değil. Çeşitli sağlık uygulamaları ile kısa süreli ve uzun süreli olarak bu hoş olmayan görüntüden kurtulmak botoks ile artık mümkün.

Ankara Botoks Seansları Hakkında Merak Edilenler!

Estetik bir görüntüye sahip olmak, güzel görünmek, kırışıklıklardan kurtulmak sadece kadınların değil erkeklerin de ve aynı zamanda her yaştan insanın tek kaygısıdır. Botoks uygulaması kıldan daha ince şırıngalar ile dolgu malzemelerinin uygulama yapılacak alana enjekte edilmesi şeklinde yapılmaktadır.

 

Botoks Hangi Bölgelere Uygulanabilir?

Ankara Botoks hemen her bölgeye uygulanabilir olmasından dolayı oldukça fazla tercih edilen bir uygulamadır. Botoks uygulamasının bir diğer özelliği ise ameliyatsız, kesiksiz bir uygulama olmasından dolayı iyileşme süresinin çok kısa olmasıdır. Böylelikle uygulama yaptıran kişiler sosyal hayatlarına hemen dönüş sağlayabilirler. Botoks uygulanacak bölgeler kadınlar ve erkekler olarak farklı bölgelere uygulanabilmektedir. Erkeklerde çoğunlukla ense, kaş, burun, alın, göz kenarları gibi bölgeler çokça botoks uygulaması yapılan yerlerdir. Kadınlarda ise yüz, alın, kaş arası, dekolte ve boyun bölgesi, kaz ayağı, dudak üstü, dudak kenarı, burun üstü, çene gibi bölgeler botoks için en çok tercih edilen bölgelerdir. Kadınlarda da erkeklerde de en çok botoks tercih edilen bölge yüz çevresidir. Bunun sebebi jest ve mimikler, çevre etkileri ile ne çok etkilenen bölgenin yüz olmasıdır. Aynı zamanda tüm bunlardan farklı olan terleme botoksu ile aşırı terlemenin önüne geçilmekte, kol altı-el-ayak gibi bölgelere uygulanabilmektedir.

Botoks Uygulamasını Kimler Yaptırabilir, Kimler Yaptıramaz?

Botoks kadından erkeğe birçok kişi için uygulanabilir bir sağlık hizmetidir. Ancak hamile kadınların ve emziren annelerin botoks işlemleri için beklemeleri ve mutlaka doktorlarının görüşlerini almaları gerekmektedir. Nöromüsküler hastalıkları olanlar, kanama riski olanlar, ya da uygulama yapılacak alanda deri hastalıklarının olması uygulama yapılmasını engellemektedir. Özellikle kanama riskini arttıracak aspirin ve türevi ilaçların alınmaması önerilmektedir. Botoks uygulaması 18 yaşını geçmiş ve botoks yaptırmak isteyen herkese uygulanabilecek bir sağlık hizmetidir. Uzmanların bir hastalık bulunmuyorsa ve gereklilik yoksa kırışıklıkların başladığı yaş olan 30’lu yaşların botoksa başlamak için ideal yaş olduğunu açıklamışlardır.

Botoks Uygulaması Pahalı Mıdır?

Botoks fiyatları, botoksun uygulanacağı bölgeye ve bölge sayısına göre değişiklik göstermektedir. botoks yapılacak bölgenin ne kadar botoksa ihtiyacı varsa o kadar enjekte edilmelidir. Fazlası zarar olduğu gibi ihtiyaçtan az olan botoks uygulaması da ihtiyaca yanıt vermeyecektir. Bu da devamlı botoks uygulaması yaptırarak daha çok zaman ve para kaybı demektedir. Botoks uygulaması öncesinde yüz haritalamasının doğru şekilde yapılması ve uygulamanın nereye yapılacağına doğru karar verilmesi botoks sonrasında başka bir uygulama yapılması gerekliliğine engel olmaktadır. Çok nadir de olsa yapılan botoks uygulama sonrasında ek bir uygulama daha gerekebilmektedir. Bu uygulama ise genellikle merkezler tarafından ücretsiz olarak yapılmaktadır.

 

Botoks Seansları Tekrarlandıkça Uygulamanın Etkisi ve Kalıcılığı Artar Mı?

Botoks uygulaması doğru bir merkez tarafından doğru şekilde yapıldığı takdirde etkili bir sonuç alınabilecek sağlık hizmetidir. Botoks yapan uzmanların seans aralıklarını, seans sayılarını ve periyotları doğru şekilde ayarlaması botoksun kalıcılığını arttıracaktır. Botulinum Toxin denen madde devamlı olarak aynı bölgeye ve aynı kasa uygulandığı zaman kalıcılığı ilk kez yaptıranlara göre daha iyi etki etmekte ve daha kalıcı hale gelmektedir. Ancak botoks uygulamasını belli bir süre yaptırdıktan sonra tekrar etmemeniz botoks yapılan bölgenin daha kötü olmasına etki etmeyecektir.

Recep YAZGANRecep YAZGAN