Güncel
Giriş Tarihi : 16-09-2015 16:30   Güncelleme : 16-09-2015 16:30

Artvin'de Kurban Bayramı hazırlıkları

ARTVİN (AA) - Artvin Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla il merkezindeki cami ve mescitler ile mezarlıklarda temizlik ve çevre düzenleme çalışması başlattı

Artvin'de Kurban Bayramı hazırlıkları

ARTVİN (AA) - Artvin Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla il merkezindeki cami ve mescitler ile mezarlıklarda temizlik ve çevre düzenleme çalışması başlattı.

Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, yaptığı açıklamada, belediyenin görevlerinin yalnızca yolları, park ve bahçeleri temiz tutmak olmadığını, vatandaşların yoğun olarak kullandığı camiler, mescit ve mezarlıkların, sosyal belediyecilik anlayışı içinde temizlenmesi ve düzenlenmesi gereken yerlerin başında geldiğini belirtti.

Bu yıl geçen yıla oranla daha güzel ve iyi bir kurban pazarı oluşturduklarını, il merkezindeki cami, mescit ve mezarlıklarda da bayram temizliğinin gerçekleştirildiğini ifade eden Kocatepe, şunları söyledi:

"Artvin-Erzurum karayolu üzeri 1. kilometresinde kurduğumuz kurban pazarıyla vatandaşlarımıza bu yıl daha kaliteli ortamda kurbanlıklarını alıp satabilecekleri bir ortam hazırladık. Ayrıca il merkezindeki tüm cami, mescitlerde bakım ve temizlik çalışmaları yürütüyoruz. Tabii kabristanlarımızı unutmuyoruz. Geçtiğimiz aylarda mezarlıklarımızda hayırseverler tarafından çeşmeler yaptırmıştık ve yoğun olarak talep edilen bir eksikliği gidermiştik. Düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz mezarlıkların çevre düzenlemesini, temizliğini ve ilaçlamasını yapıyoruz."

Kocatepe, çalışmaların arife gününe kadar devam edeceğini kaydederek, "Şimdiden tüm hemşehrilerimizin Kurban Bayramı'nı tebrik eder, hayırlara vesile olmasını dilerim" dedi.

adminadmin