Güncel
Giriş Tarihi : 20-08-2021 12:46   Güncelleme : 20-08-2021 12:46

Aşı Olmayana Test Şartı!

Okulların açılmasına sayılı günler kala Türkiye koronavirüsle mücadelede yeni bir aşamaya geçiyor.

Aşı Olmayana Test Şartı!

Aşı olmayan öğretmen ve üniversite öğrencileri haftada 2 kez PCR testi yaptıracak. Uçak, şehirlerarası otobüs yolculuğu, konser, tiyatro ve sinema gibi insanların toplu bulunduğu yerlere girişte de yine negatif test sonucu istenecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı 5 buçuk saat sürdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantı sonrası alınan karaları açıkladı. Son dönemde yaşanan afetlerle ilgili Erdoğan, ülkemizde 2021 yılında 54 farklı ilde çıkan yangında yaklaşık 150 bin hektar alanın etkilendiğini belirterek “Tarihimizin bu en büyük yangınlarında zarar gören alanların 82 bin hektarı Antalya’da, 62 bin hektarı Muğla’dadır” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Okulların 9 Eylül'de açılacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Aşı olmamış öğretmen ve diğer personelin haftada en az 2 defa PCR testi yaptırmasını isteyeceğiz. Aynı şekilde aşı olmayan üniversite öğrencileri ve çalışanlarımızdan da düzenli PCR testi yaptırmalarını talep edeceğiz. Aşı çalışmaları gönüllülük esasına göre yürütülmektedir, yürütülecektir. Tüm vatandaşlarımızın gönüllü bir şekilde aşılarını yaptıracaklarına inanıyorum.' dedi.

Recep YAZGANRecep YAZGAN