Samsun Haber
Giriş Tarihi : 13-10-2017 15:01   Güncelleme : 13-10-2017 15:01

ASKON, TKDK Samsun İl Koordinatörü Bülent turan’ı misafir etti!

Kısa adı ASKON olan Anadolu Aslanları İşadamları Derneği Samsun Şubesi’nin misafiri olan TKDK Samsun İl Koordinatörü Bülent Turan, TKDK Projeleri hakkında bilgi verdi.

ASKON, TKDK Samsun İl Koordinatörü Bülent turan’ı misafir etti!

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu TKDK Samsun İl Koordinatörü Dr. Bülent Turan, ülke genelinde belirlenmiş iller içinde yapılacak olan yatırımlara devletin teşvikleriyle tarım ve hayvancılığın gelişmesi için çalışan TKDK’nın, bir çok alanda tarımsal alanda hibe imkânlarını 2017 ile 2020 senesi arasında IPARD 2 programı ile sağladığını belirterek,  “Su ürünlerinden tutunda büyük yada küçükbaş hayvancılık ile kanatlı sektörüne ait canlılara yönelik yatırımlar, hatta kırsal turizme kadar yapılan tüm faaliyetler bu kapsamda desteklenmektedir” diye konuştu.

Turan şöyle devam etti;

2014 yılında Avrupa Birliği Kapsamında hazırlanan proje dahilinde verilmeye başlanan hibe teşvikleri desteklenen illerde başta tarım olmak üzere süt ve et hayvancılığı; dana, düve, manda, inek, koyun, kuzu, keçi, kanatlı hayvancılık; tavuk, hindi, ördek vb. tarım makineleri; helezon, traktör veya ekipmanları ve son olarak da kırsal turizm için 2020 yılına kadar IPARD 2 çağrı ilanları ile birlikte çiftçilerimize hazırladıkları projeler ile %50 ile %70 oranlarında hibe olarak verilmektedir.

TKDK tarafından IPARD 2 programları 2017 desteklerinden istifade edebilmeniz için mutlaka yatırım yapılacak olan il TKDK desteklenen iller içerisinde yer alması gerekmektedir. Bununla birlikte yine tarımsal devlet teşvikli hibe kredi alabilmeniz için sitemiz veya yerel gazetelerden ya da TKDK sitesinden IPARD 2 program çağrı ilanlarını takip etmeniz gerekmektedir. Devlet teşvikli hayvancılık kredisi ya da tarımsal makine destekleri dahil olmak üzere kurumun sunmuş olduğu tüm desteklemeler ancak ve ancak yapılan çağrı ilanları ile yatırımcılara verilmeye başlayacaktır.

TKDK 2017 DESTEKLENEN İLLER

2020 yılına kadar IPARD 2 programı kapsamında verilmesi planlanan hibe teşvikleri sadece desteklenen illere ait kırsal alanlarda faaliyet gösteren veya göstermek isteyen çiftçilerimize verilecektir. Destek duyuruları ile birlikte hazırlayacağınız proje ile başvuru yapabilmeniz için mutlaka aşağıdaki illere bağlı açık alanlarda desteklen sektörlerde faaliyet göstermeniz gerekmektedir.

Öncelik sırasına göre iki ayrı bölgeye ayrılan TKDK desteklenen iller aşağıdaki gibidir;

Diyarbakır, Çorum, Balıkesir, Amasya, Erzurum, Afyon, Kahramanmaraş, Kars, Isparta, Hatay, Malatya, Ordu, Konya, Sivas, Şanlıurfa, Samsun, Trabzon, Van, Yozgat, Tokat, Ardahan, Ankara, Aksaray, Aydın, Ağrı, Burdur, Çanakkale, Çankırı, Bursa, Elazığ, Denizli, Erzincan, Karaman, Giresun, Kastamonu, Manisa, Mardin, Kütahya, Muş, Mersin, Nevşehir, Uşak.

DESTEKLENEN SEKTÖRLER VE ÖRNEK PROJELER

Devlet tarımsal hibe kredileri imkanları ile bir çok çiftçimiz kendilerine işletme kurmuş veya var olan işletmeleri devlet teşvik kredi imkanları ile büyüterek modernize etmiştir. TKDK desteklenen sektörler 3 ana başlık altında toplanmıştır bunlar;

Tarımsal işletmelerin fiziki yapısına göre yapılacak yatırımlar, Süt üreten tarım işletmelerine yapılan yatırımların desteklenmesi, Et üreten tarımsal alanların desteklenmesi, Yumurta üreten tarımsal işletmelerin kurulması.

ASKON TKDK Samsun İl Koordinatörü Bülent Turan’ın bilgilendirme toplantısına Onursal Başkanı Adnan Öz, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Furkan Okudan, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fikret Mırık, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bülent Özdere, Yönetim Kurul Üyeleri Recep Ocak, Şaban Güngör, Birkan İpoğlu, Akif Eker, Ali Turhan, Mehmet İnel, Volkan Güney, Tuncay Bulut, Emre Eker ve Turgay Kır da katıldı.

adminadmin