Güncel
Giriş Tarihi : 19-06-2020 13:09   Güncelleme : 19-06-2020 13:38

Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci Belediyeyi 15 Milyon TL Borçlandırmak İçin Yetki İstiyor!

Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci’nin atıl vaziyetteki üç projeyi ayağa kaldıracağım diyerek belediye meclisinden 15 milyon TL kredi kullanma talebi kısmen kabul edildi.

Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci Belediyeyi 15 Milyon TL Borçlandırmak İçin Yetki İstiyor!

Atakum Belediye Meclisi Haziran ayı Olağan Toplantısı’nın üçüncü oturumunda Deveci’nin üç projeyi canlandırmak için talep etmiş olduğu üç kısım kredi talebinin sadece bir tanesi kabul edildi.

Atakum Belediye Meclisi Başkan Deveci’nin Metin Burma döneminde çeşitli STK’ların kullanabilmesi için inşaa edilen ve mevcut durumda Atakum Polikliniği müştemilatı durumda olan binanın tapusunun ayrılarak belediye tarafından tamamlanması için 8 milyon 400 bin TL kredi isteme teklifini reddederek,

Mimarsinan Mahallesi’ndeki Atakum Kültür ve Sanat Merkezi, Cumhuriyet Mahallesi’ndeki Gençlik ve Bilim Merkezi ile Mimar Sinan Mahallesi’ndeki Gıda Bankası ve Aşevi olarak tamamlanması için talep ettiği 2 Milyon 800 Bin TL kredi kullanma teklifini kabul etti.

Atakum Belediye Meclisi Başkan Deveci’nin ayrıca Cumhuriyet Mahallesi’nde 3 yıl önce yapımına kapalı otopark olarak başlanılan yapının meslek edindirme kursu olarak tamamlanması için talep ettiği 4 milyon 800 Bin kredi kullanma talebini de red etti.

Atakum Belediye Meclisi AK Parti grubu, Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci’nin kredi kullanma talebini kısmen kabul ederken iki kredi kullanma talebini red etme sebebi de öncelik olarak Atakum Belediyesi’nde işçilerin, personelin maaşları tam olarak ödenemez durumdayken talep edilen kredilerin nerede ve nasıl kullanılacağı tam olarak netleştirilerek kendilerine bilgi verilmediği için red ettiklerini belirtirken, Gıda Bankası ve Aşevi için talep edilen kredi kullanma talebini makul buldukları için kabul ettikleri öğrenildi.

Recep YAZGANRecep YAZGAN