Güncel
Giriş Tarihi : 25-11-2021 11:57   Güncelleme : 25-11-2021 11:57

Atakum Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü'ne Yeni Atama!

Samsun'un Atakum İlçe Belediyesi'nin yeni Özel Kalem Müdürü Erkan Sağlık oldu.

Atakum Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü'ne Yeni Atama!

 

Daha önce Atakum Belediyesi'ne ait şirkette genel müdürlük yapan Erkan Sağlık, Atakum Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü görevine getirildi.

Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, Özel Kalem Müdürlüğü konusunda kararını verdi.

Atakum Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü görevine 2019 Nisan ayında Deveci Hukuk Bürosu’nda görev yapmakta olan Hukuk Bürosu tabelasında adı bulunan Av. Merve Selin Cengiz getirilmişti.

Cemil Deveci’nin eşi ve Deveci Hukuk Bürosu yöneticisi Av. Gülay Deveci’nin yeğeni olan Av. Merve Selin Cengiz, 2015-2016 yıllarında Deveci Hukuk Firması’nda “stajyer avukat”, 2016-2018 yıllarında da “avukat” olarak görev yaptı.

Özel Kalem Müdürü olarak atanan Merve Selin Cengiz’in kadrosu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 2020 yılı aralık ayında onayladı.

KPSS şartı bulunmayan, 657 sayılı Kanunda sınırları belirlenmiş sınırlı sayıda kadroya istisnai kadro, buralara ataması yapılan kişilere de istisnai memur deniyor.

Sınav ve KPSS şartı bulunmayan istisnai kadroya atananlar “müdür” kadrosu almış oluyor.

İstisnai memurlar daha sonra sınavsız olarak normal memuriyete geçebiliyor.

Çünkü istisnai kadrolardan diğer memuriyet kadrolarına kısa zamanda atamalar yapılabiliyor. İstisnai kadrolar kamu vicdanını yaralıyor. Nedenine gelinde lise mezunu bir kişi 1’nci dereceli özel kalem müdürlüğü kadrosuna istisnai memur olarak atanabiliyor.

Özel Kalem Müdürü Merve Selin Cengiz’in İstanbul’daki CHP’li ilçe belediyelerinden birine naklen tayin istediği de konuşuluyor.

Cemil Deveci Atakum Belediye Başkanı seçildikten sonra, Deveci Hukuk Bürosu’nda 30 yıla yakın süredir büro elemanı olarak çalışmakta olarak Erkan Sağlık’ı önce İmar Şirketi’ne “müdür” olarak atadı.

BAKANLIK TARAFINDAN DA ONAYLANDI

Cemil Deveci bununla kalmadı. Erkan Sağlık için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan “özel kalem müdürü” kadrosu istedi.

Bakanlık düzeyinde yapılan görüşmeleri ardından Erkan Sağlık’ın 1’nci dereceden özel kalem müdürlüğü kadrosu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından bu ay içinde onayladı.

31 Mart 2019’da yapılan yerel seçimlerden önce Deveci Hukuk Bürosu’nda büro elemanı olarak görev yapan Erkan Sağlık da büro avukatlarından Merve Selin Cengiz gibi özel kalem müdürlüğü kadrosu alan olan ikinci kişi oldu.

Sınav ve KPSS şartı bulunmayan istisnai kadroya atanarak “müdür” kadrosu almış olan kişiler kervanına Erkan Sağlık da katıldı.

Erkan Sağlık’ın Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından onaylanan “özel kalem müdürü” kadrosu Atakum Belediye Meclisi’nin aralık ayında yapılacak toplantısında meclis üyelerine bilgi olarak sunulacak.

Recep YAZGANRecep YAZGAN