Samsun Haber
Giriş Tarihi : 13-07-2018 10:14   Güncelleme : 13-07-2018 10:14

Atakum sahilinde bir tane mescid yok, amazon çarşı var!

​Atakum Sahilini boydan boya barlarla dolduran Samsun Büyükşehir Belediyesi şimdi de Samsun Valiliği İl Kadın Hakları Koordinasyon Kurulu ile birlikte FETÖ’den atılan ve hapis cezası alan Hakan Leblebici’nin kurucularının arasında yer aldığı kadın derneğine Amazon Çarşısı kurduruyor.

Atakum sahilinde bir tane mescid yok, amazon çarşı var!

Kahraman Ordumuzun kahraman Mehmetçiği sınırda Allah Allah nidasıyla çarpışırken, Mehmetçik kadar kahraman ve yiğit Türk kadını cephe gerisinde elleriyle askere mühimmat yapar, kışlık kazak, atkı, bere örerken, Türk bayrağı dikerken Yunanlı masalcı Homeros’un kitabında geçiyor diye sapık bir efsane olan Amazon Kadınların anavatanını Samsun kabul edilerek Amazon Çarşısı kurulmasına izin veriliyor.

Aklı başında bütün tarihçilerin fikir birliğine vardığı Amazon ile ‘Samsun’un uzaktan yakından alakası yok’ bilimsel gerçeğine rağmen, Samsun’u Amazon Kent ilan eden sapık zihniyet, Samsun’a bir Amazon heykeli yapmakla kalmayarak, Samsun Batı Park’ı Masonların sembolü olan aslan heykelleriyle doldurdu.

Milattan önce Samsun ve çevresinde yaşadıklarına dair sadece Homeros’un mitolojik kitabında Termedon’da yaşadıklarından bahsedilen Amazon Kadınlarına şimdi de, kurucularından birisi OMÜ’den ihraç edilen ve hapis cezası alan Prof. Dr. Hakan Leblebici’nin de yer aldığı Bayan Derneği ELVİN DER sahip çıktı.

 Samsun Valiliği İl Kadın Hakları Koordinasyon Kurulu ve Samsun Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile bu yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Anma Programı çerçevesinde, ELVİN DER tarafından marka olma yolundaki girişimci emekçi kadınlar için 8/10 Mart tarihleri arasında Samsun’da Amazon Çarşısı kurulacak.

HANIMELİ DEĞİL AMAZON ÇARŞISI

Elveren İnsanlar Derneği (ELVİNDER) Başkanı ve Samsun Valiliği İl Kadın Hakları Koordinasyon Kurulu üyesi Yeşim Gürsoy, “Bu kurduğumuz Amazon Çarşısı sürekli bir çarşı değil. 3 gün açık kalacak. Ancak asıl amaç girişimci, üreten, Samsunlu kadınların Samsun içinde böyle bir pazara sahip olmaları. Türkiye’deki birçok ilde Gaziantep, Eskişehir, Bursa, Safanbolu, İstanbul’un semt pazarları, Diyarbakır, Ege Bölgesindeki bütün illerde böyle Hanımeli Pazarları var. Samsun’da da Samsun Amazon Çarşısı adı altında oluşturulmasını istiyoruz” diyerek kurulacak olan çarşıya isminin Hanımeli yerine Amazon Çarşısı ismi verileceğini teyit etti.

adminadmin