Samsun Haber
Giriş Tarihi : 16-06-2021 10:49   Güncelleme : 16-06-2021 10:49

Atakum Sahiline Yine mi Cami Yok!

Samsun’un Atakum ilçesindeki Yalı Kafe’nin olduğu alana doğa ile uyumlu botanik bir bahçe oluşturacaklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’in açıkladığı projede yine caminin olmaması dikkat çekti.

Atakum Sahiline Yine mi Cami Yok!

Atakum Adnan Menderes Bulvarı’nda eski Yalı Kafe alanında inşa edilecek projenin detayları ile ilgili bilgi veren ve eleştirileri cevaplayan Başkan Demir, 3 bin 800 metrekarelik alanda hayata geçecek projeyi yıl sonunda ihale edeceklerini söyledi. Başkan Demir, “Siz burası için betonlaşma diyorsunuz. Biz şimdi burada bir plan kararı alıyoruz. Yüzde 40 falan dediniz. Oradaki alanın yarısının yüzde 40’ı olacak. Geliştirdiğimiz proje gereği tadilat plan önerisini getirdik. Burada betonlaşma yok” dedi.

Yapılacak projenin daha önceki Yalı Kafe ile bir benzerliğinin olmadığını dile getiren Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Çok farklı bir proje. Atakum’ dan Türkiye’ye Samsun’un çok önemli bir marka değeri olacak proje. Mimarisiyle, teknolojisiyle, fonksiyonelliği ile 7’den 70’e yerli yabancı herkes oradan geçecek. Nefes alacak. Botanik bahçe içerisinde bir proje geliştiriyoruz. Siz buna beton yığını diyemezsiniz. Çok farklı bir konsept. Bunu alanında çok iyi bir mimari gurup çalışıyor. Haziran sonu gibi uygulama projesi geliyor. Yıl sonuna kadar da ihale edeceğiz. Tam bir ahşap ağırlıklı. Ne var burada; kitap kafe, sergi alanları, sanat faaliyetlerinin icra edileceği mekan, restoran kısmı var. Toprak ve yeşille uyumlu bir proje olacak” ifadelerini kullandı.

Demir’in ne var burada diyerek saydığı tesisler arasında caminin olmaması dikkat çekti.

Recep YAZGANRecep YAZGAN