Sağlık
Giriş Tarihi : 07-10-2020 07:27   Güncelleme : 07-10-2020 07:27

Atama Bekleyen Sağlıkçılar Sağlık Bakanı Koca’ya Soruyor!

Atama bekleyen sağlıkçılar, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan atama kılavuzunun ne zaman yayınlanacağını soruyor.

Atama Bekleyen Sağlıkçılar Sağlık Bakanı Koca’ya Soruyor!

Atama bekleyen sağlıkçılar Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya, "Sayın bakanım geçen haftalarda basın toplantısında 1, 2 haftaya kadar çalışmaların netleşeceğini söylediniz.

2018 puanıyla Atama bekleyen Binlerce sağlıkçı Sizlerden bu durumun netleşmesini istiyor kılavuz bu hafta yayınlanacak mı?" ‘Kahramanların yükünü hafifletin: Sağlıkçı atamalarını yapın’

Corona virüsü salgını döneminde Türkiye’de tüm sağlık emekçileri olağanüstü gayretle canı pahasına mücadele ederken, 620 bin sağlıkçı da sahada görev almak için atama bekliyor.

Sağlıkçılar, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın sosyal medya hesabına her gün çağrıda bulunurken, milletvekilleri de atamanın yapılmasını istiyor.

 

BAKAN SÖZ VERDİ

2018 KPSS puanıyla atanmayı bekleyen 620 bin kişi, 14 aydır atama bekliyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, eylül ayında “1-2 hafta içinde atama olacak” açıklaması yaparken, yüzbinlerce sağlıkçı, Koca'dan gelecek atama haberini bekliyor.

 

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, konuyu TBMM gündemine taşıyarak 620 binin üzerinde sağlıkçının istihdam durumunu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya sordu. Bu zorlu görevi üstlenmeye hazır binlerce yetişmiş insanın bekletildiğini belirten Beko, “Kimse kılını kıpırdatmıyor. Kamusal nitelikli sağlık üretimini sağlayacak hazır insan gücünün işlerlik kazanması yönündeki beklenti ne yazık ki yerine getirilmiyor” dedi.

Recep YAZGANRecep YAZGAN