Fikir
Giriş Tarihi : 09-06-2022 16:06   Güncelleme : 09-06-2022 16:06

Atamun’22 Uluslarası Mun Konferansı

Dünyanın dört bir tarafından gelen katılımcı öğrenciler, MUN konferanslarında gerçek dünya meselelerini tartışıyor.

Atamun’22 Uluslarası Mun Konferansı

MUN (MODEL UNITED NATIONS)- Birleşmiş Milletler toplantılarının içerik ve şekil olarak öğrenciler tarafından canlandırıldığı ATAMUN’22 Uluslarası MUN Konferansı Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından Liderliğe Cesaretin Var mı? (Dare To Lead) mottosu ile bu yıl dördüncü kez düzenlenecek.

Konferans Çekya, Letonya, Polonya gibi farklı ülke ve İstanbul, Ankara, Rize gibi farklı şehirlerden katılacak olan 124 delege, toplamda ise 140 delege ile gerçekleştirilecektir. Konferansa Proje İmam Hatip Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Fen Liseleri, Anadolu Liseleri ve özel öğretim kurumları gibi farklı okul türlerinde eğitim gören öğrenciler müracaat edebilecek.

ATAMUN’22 konferansında toplam 250 öğrenci ve 50 öğretmen görev alacak.

11-13 Haziran 2022 tarihleri arasında 3 gün sürecek olan ATAMUN’22 konferansının açılış programı 11 Haziran 2022 Cumartesi günü saat 16.00’da Canik Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Açılış programına Samsun Valisi Doç Dr Zülkif DAĞLI, Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Murat YİĞİT, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa DEMİR, Canik Belediye Başkanı İbrahim SANDIKÇI gibi pek çok protokol üyesinin katılımı beklenmektedir. Ardından saat 18.00’da tüm misafirlerin katılımı ile Canik Kültür Merkezi’nde ATAMUN’22 gala yemeği düzenlenecek.

Atakum Anadolu İmam Lisesi’nde gerçekleştirilecek olan ATAMUN’22 konferansının resmi dili İngilizce olup konferansta İngilizce, Arapça ve Türkçe dillerinde toplam 6 komite yer alıyor.

İNGİLİZCE KOMİTELER                            

WHO (Dünya Sağlık Örgütü)

ECOSOC (Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konseyi)

Shanghai Cooperation Organisation (Şanghay İşbirliği Örgütü)

Congress of Vienna (Viyana Kongresi)

ARAPÇA KOMİTE

Security Council (Güvenlik Konseyi)

TÜRKÇE KOMİTE

OIC-The Organisation of Islamic Cooperation - İslam İşbirliği Teşkilatı

Komitelerde pandemi, ambargolar, Doğu Akdeniz sorunu, Kazakistan meselesi, gibi meseleler tartışılıp çözüm önerileri sunulacak.

Misafir öğrenci ve öğretmenler için komite toplantılarından arta kalan zamanlarda gezi ve çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

ATAMUN’22 kapanış programı ise 13 Haziran 2022 saat 14.00’da Samsun Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

 

 

Recep YAZGANRecep YAZGAN