Genel
Giriş Tarihi : 29-07-2019 10:08   Güncelleme : 29-07-2019 10:08

Bakan Soylu'dan Çok Önemli Suriyeli Açıklaması!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçici koruma statüsündeki Suriyelilerin ya da uluslararası koruma statüsünde ve ikamet izni ile Türkiye'de barınan Suriyelilerin sınır dışı edilmesinin söz konusu olmadığını kaydetti.

Bakan Soylu'dan Çok Önemli Suriyeli Açıklaması!

Kahramanmaraş Geçici Barınma Merkezi'ni ziyaret eden Soylu burada yaptığı basın toplantısında geçici koruma statüsündeki göçmenlerin sınır dışı edilmesinin söz konusu olmadığını belirterek; “Geçici koruma statüsündeki hiçbir Suriyelinin, uluslararası koruma statüsüyle ülkemizde bulunan herhangi bir yabancının veya ikamet izniyle ülkemizde bulunan bir kişinin sınır dışı edilmesi gibi bir durum asla söz konusu değildir, kabul edilebilir değildir. Bunu yapabilecek kabiliyete ve hakka da sahip değiliz. Ne böyle bir isteğimiz ne böyle bir eylemimiz var'' dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu şunları söyledi;

“Göç politikamız olmadığını söylenenlerin karşılığı bomboş bir sıfırdır. Türkiye bu konuda her adımını planlı atan, ayağı yere basan ve bütün dünyaya örnek olan bir ülkedir. Avrupa bu konuda bizim karşı karşıya kaldığımızın çok daha az ile karşılaştığında acizleştiğinde Türkiye'nin acizleşmediği, hatta tam tersi başından itibaren ayakları yere basan ve herkesin ayakta alkışladığı bir göç politikası vardır''

GÜNDE 2 BİN GÖÇMEN YAKALANIYOR

“Sokakta gördüğümüz her yabancı Suriyeliyi göçmen değildir. Bunların öğretmeni, doktoru, iş adamı, mühendisi ve hizmetlisi var. Burada bir istismar oluşturmak isteyenler var. Avrupa'da yabancı düşmanlığı yükseliyor. Tek dertleri bunu Türkiye'ye taşımak ve özellikle Orta Doğu politikamıza çeltik atmaya çalışanlar Orta Doğu mahreçli bu işi karıştıranlar var”

'TÜRKİYE'DE 3 MİLYON 639 BİN SURİYELİ YAŞIYOR!

“Ülkemizde geçici koruma statüsü ile bulunan 3 milyon 639 bin Suriyeli var. İkamet izni ile bulunan yabancı insan sayısı 2017 yılının başında 400 bindi. 2018 yılının başında 593 bin, bugün ise 1 milyon 36 bin oldu.”

adminadmin