Samsun Haber
Giriş Tarihi : 15-12-2018 08:58   Güncelleme : 15-12-2018 08:58

Bakan Varank, Samsun TSO Başkanına ders verdi!

OSB’leri parsellemeyin!

Bakan Varank, Samsun TSO Başkanına ders verdi!

Samsun'a gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, OSBÜK toplantısında Samsun'da sanayinin gelişmemesini yerel yönetimlere bağlayan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu'na ders verdi.

Endüstri Bölgeleri Mevzuatını tam kendisinden önce konuşma yapan ve Samsun'da sanayinin gelişememesindeki rolü yerel yönetimlere yükleyen Samsun Sanayi ve Ticaret Odası (STSO) Başkanı Salih Zeki Murzioğlu'na Endüstri Bölgeleri Mevzuatı’nı okumasını istedi.

"Bence Endüstri Bölgeleri Mevzuatı'nı tam okursa, oradaki yapının ne kadar esnek, ne kadar sanayi dostu olduğunu kendisi de görecektir." diyen Varank şöyle devam etti;

"Burada sanayicileri desteklemek, onların önünü açmak için çalışıyoruz. Eğer senelerce burada bir şey gelişmiyorsa bir sorun var demektir ama talep şu ise 'Burası da normal bir OSB olsun ya da küçük sanayi sitesi mantığıyla yönetilsin, buradaki arsaları da parselleyelim. Biz yatırımcılara verelim, bir tapusu olsun illa' diyorsanız, o sistemle burada gerçekten yüksek katma değerli bir yapı kurmanız mümkün değil. İzmir Aliağa'da Türkiye'nin ilk özel endüstri bölgesini geçtiğimiz ay Sayın Cumhurbaşkanımız ilan etti. Kendilerini ararsanız ne kadar mutlu olduklarını, bu yapının ne kadar esnek ve sanayici dostu olduğunu sizlere anlatırlar. Bence yeniliklere kendinizi kapatmayın diyorum. Yeniliklere açık olun. Sanayinin alternatifleri olduğunu görebilirsiniz."

adminadmin