Samsun Haber
Giriş Tarihi : 29-01-2021 08:04   Güncelleme : 29-01-2021 08:04

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk Çarşamba’da

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Çarşamba’da Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi’nin açılışına katıldı.

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk Çarşamba’da

Bir dizi toplantı ve programa katılmak için Samsun’a gelen Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Çarşamba ilçesine de ziyaretler gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Halit Doğan’dan ilçeye dair bilgiler alan Bakan Selçuk, engelli bireylerin eğitimine katkı sunmak amacıyla ilçede yapımı tamamlanan Engelsiz Yaşam Merkezi’nin açılışını yaptı.

 

“Engellilerimize, çocuklarımıza, yaşlılarımıza, herkese sahip çıkmayı önemsiyoruz”

Çarşamba’da gerçekleşen açılışta konuşan Bakan Selçuk, “Çarşambamızda hem Engelsiz Yaşam Merkezimiz hem de Gündüzlü Bakım Merkezimiz olmak üzere iki kurumumuzun açılışını gerçekleştiriyoruz. İki sene öncesinde Türkiye’de sadece 7 gündüzlü bakım merkezi vardı. Geçen sene ile beraber 75 ilimizde 124 gündüzlü bakım merkezimize kavuştuk. Gündüzlü bakım merkezlerimiz hem engellilerimiz için hem de aileleri için sosyal ve kültürel anlamda birçok fırsatlar sunuyor. Ailelerimize de bu merkezlerde destek oluyoruz. Esasında bu açılışı daha erken planlıyorduk ama pandemi dolayısıyla açılışı bugüne kaldı. İnşallah hayırlı uğurlu olsun diyorum. Hayaller engelsizdir diyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde de Türkiye’deki bütün engellilerimize, çocuklarımıza, yaşlılarımıza, herkese sahip çıkmayı önemsiyoruz. Bu güzel merkezler için de bütün katkı sunanlara, Çarşamba Belediyemize ve Ticaret Borsamıza bir kez daha teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki dönemde, 2021 yılında daha birçok kuruluşu hem Çarşamba’ya hem de Samsun’umuza kazandırmayı ümit ediyoruz. Hayırlı uğurlu olsun diyorum” ifadelerini kullandı.

 

“Öncelikli hedefimiz engelli kardeşlerimizin daha iyi şartlarda eğitim alabilmesi”

Gönül belediyeciliği anlayışı ile her alanda faaliyette bulunduklarını belirten Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, “Biz Çarşamba Belediyesi olarak gönül belediyeciliği anlayışı ile ilçemize değer katacağını inandığımız her alanda aynı heyecan ve azimle çalışmaya devam ediyoruz. Sayın Bakanımız Zehra Zümrüt Selçuk Hanımefendinin bugün ilçemizde açılışını gerçekleştirdiği iki merkezimiz, “Engelsiz Yaşam Merkezi” ve “Gündüzlü Bakımevi” de bu anlamda büyük önem arz etmektedir. Öncelikli hedefimiz engelli kardeşlerimizin daha iyi şartlarda eğitim alabilmesi ve rehabilitasyon ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlamak. Yapımı tamamlanan Engelsiz Yaşam Merkezimiz ve Gündüzlü Bakımevimiz ile vatandaşlarımıza kültürel ve sosyal anlamda birçok fırsat sunuyoruz. İlçemizde bu tarz merkezleri arttırmak ve hemşehrilerimizin yaşam koşullarını daha iyi hale getirmek için durmadan çalışıyoruz. Çarşambamıza değer katan bu merkezlerimizin açılışında emeği olan herkese ve Ticaret Borsamıza bir kez daha teşekkür ediyorum. Çarşambamıza hayırlı olsun” diye konuştu.

 

Bakan Selçuk’un Çarşamba ilçesinde gerçekleştirdiği ziyarete; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, Çarşamba Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım, Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı Taner Özden ve ilçe protokolü katıldı.

İlçedeki incelemelerini tamamlayan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk daha sonra Çarşamba’dan ayrıldı.

Recep YAZGANRecep YAZGAN