Güncel
Giriş Tarihi : 16-11-2022 16:42   Güncelleme : 16-11-2022 16:42

Bambu Avize Modellerini ve Nasıl Yapıldıklarını Keşfedin

Bambu Avize Modellerini ve Nasıl Yapıldıklarını Keşfedin

 

Bambu avizeler ve lambalar doğal dokusu ve zarafetiyle her kesimin ilgisini çekiyor. Çok farklı modellerde ve farklı ebatlarda yapılabilen bambu avizelerin popüler modellerini ve nasıl yapıldıklarını incelemek için okumaya devam ediniz.

 

Bambu Nedir?

Bambu boyları 30 -40 metreye kadar ulaşabilen “Poaceae” familyasından gelmekte olan bir bitki türüdür. Bambu çok sağlam ve çok esnek bir yapıda olduğu için inşaat sektörü ve mobilyacılıkta da çok yaygın bir kullanıma sahip. Günümüzde artan teknolojiler sayesinde aslında bambunun girmediği sektörde çok az kaldı diyebiliriz. Tuvalet kâğıdı ve şampuan ve bebek bezi üretiminde dahi kullanılan bambuyu peki bu kadar değerli yapan şey nedir? Bambu anti bakteriyel bir üründür. Aynı zamanda içerisindeki çok güçlü kovalent bağlar ve mikrofiber lifli yapısı sayesinde çok esnek ve çelik kadar sağlam bir kamış türüdür. Bu yüzden bambu uzun yıllardır inşaat sektöründe de kullanılmıştır.

Bambu mobilyacılık, avize ve sepetçilik gibi dallarda da çok yaygın bir kullanıma sahiptir. Bambudan yapılan avize ve sepetler hem doğal, sağlıklı ve çok uzun ömürlü ürünlerdir.

 

Bambu Avize Nedir?

 

Bambu avize orijinal bambu bitkisinden elde edilen çubuklar ile imal edilen aydınlatma dekorasyon amaçlı kullanılan çok şık aksesuarlardır. Bambu avizelerde kullanılan bambu çubuklar çok esnek ve sağlam yapıdadır. Bambu avizeler genellikle bambu dekorasyon ustaları tarafından el işçiliği ile imal edilmektedir. Bambu avizelerin nasıl yapıldığı hakkında daha fazla bilgi almak istiyorsanız lütfen okumaya devam ediniz.

 

Bambu Avizeler Nasıl Yapılıyor?

 

Aslında hasır sepet, hasır avize, rattan avize ve bambu avizelerin hepsi aynı ve benzer şekillerde imal edilmektedir. Farklı ürünler ile imal edilseler de aynı örme hasır tekniği ile imal edilir. Hasır sepet ve kargıdan yapılan klasik hasır plaj şemsiyeleri de aynı benzer örme hasır teknikleri ile imal edilirler.

Bambu avize yapımı tecrübeli bambu dekorasyon ustaları tarafından yapılmaktadır. Resimde bambu dekorasyon ustası ve SAZ KAMIŞ şirktekinin de kurucusu Serkan SAZ’ı bambu avize yaparken görmekteyiz. Bambu çubukları örme hasır tekniği ile avizenin iskeletine örmektedir. Tabi bu çaprazlama örme işlemine geçmeden önce avizenin iskeletinin hazırlanması gerekir. Avize iskeleti için yine bambu çubuk kullanılabilir ya da metal çubuklarda tercih edilebilir. Avizenin modeline ve ebadına göre iskelet hazırlandıktan sonra bambu çubuklar avize üzerine çaprazlama örme hasır tekniği ile sarılarak bambu avize tamamlanır ve müşterilerin adresine teslim edilir.

 

Bambu Avizeleri Nereden Satın Alabilirsiniz?

 

Bambu avizeleri SAZ KAMIŞ gibi üretici bambu dekorasyon şirketlerinden satın alabileceğiniz gibi e-ticaret sitelerinden de satın alabilirsiniz. SAZ KAMIŞ şirketinden satın aldığınızda istediğiniz ölçü ve ebatlarda ürünlerinizi sipariş verebilirsiniz. Belki de daha uygun fiyatlara tam istediğiniz modelde bir bambu avizeyi sizin için özel olarak imal edebilirler. SAZ KAMIŞ’ın bambu avize modelleri ürün sipariş sayfasını da ziyaret edebilirsiniz.

 

Rattan Avize Nedir?

 

Rattan avize de aynı bambu avize gibi örme hasır tekniği ile imal edilen bir üründür. Burada tek fark bambu çubuk yerine rattan kullanılmasıdır. Rattan da aynı bambu gibi tırmanıcı bir bitkidir ve palmiyegillerden gelmektedir. Rattan avize ve bambu avize hem görünüm hem de kalite anlamında birbirine çok yakındır. Rattan da aynı bambu gibi çok dayanıklı ve sağlamdır.

 

Hasır Avize ve Bambu Avize Arasındaki Fark Nedir?

 

Hasır avize kargı kamışı ya da saz kamışları ile imal edilen bir üründür. Hasır avizeler de aynı hasır sepet ve hasır şemsiye gibi örme hasır tekniği ile kargı kamışlarından imal edilmektedir. Kargı kamışının bambuya benzerliği sayesinde hasır sepet, hasır avize gibi ürünler bambuya da benzetilmektedir. Hasır avizeler bambu avizelere göre daha uygun maliyetlidir. Bunun nedeni bambu çubukların yüksek fiyatlar ile ithal edilmesidir. Oysa hasır avize ve lamba yapımında kullanılan kargı kamışı tamamen ülkemizde yetişmektedir.

Recep YAZGANRecep YAZGAN