Güncel
Giriş Tarihi : 29-12-2014 14:35   Güncelleme : 29-12-2014 14:35

BAŞKAN GÖKÇEK 2014 YILINI DEĞERLENDİRDİ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, başkent Ankara’nın değerine değer katan dev projeleri üretmeye devam ettiklerini söyledi

BAŞKAN GÖKÇEK 2014 YILINI DEĞERLENDİRDİ
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, başkent Ankara’nın değerine değer katan dev projeleri üretmeye devam ettiklerini söyledi. Başkan Gökçek, Büyükşehir Belediyesi’nin bir yılı daha başarılı çalışmalarla geride bıraktığını belirterek, “Birlikte geçirdiğimiz 20 yılda olduğu gibi 2014’te dopdolu projelere imza atılan, hafızalara kazınacak bir yıl olarak geride kaldı” dedi.
2014 yılını değerlendiren Başkan Gökçek, “Öncelikle 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde beni 5. kez Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçme teveccühünü gösteren değerli Başkentli hemşehrilerime sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Ankara’ya hizmet yolunda arkamızda bıraktığımız 21 yıl boyunca önceliğimiz Başkentlilerimiz olurken, Ankaramız ve Türkiyemizin adını dünyaya duyurmanın, örnek projeleri hayata geçirmenin gururunu yaşadık ve yaşıyoruz. Başkentlilerin huzur ve refahını artırmayı düstur edindiğimiz yolumuzda insana yaptığımız yatırımlarımızın yanı sıra kente yaptığımız yatırımlardan kentsel dönüşüm, yeşillendirme, ulaşım, sosyal ve kültürel ile alt ve üst yapı gibi projelerimiz 2014 yılında da devam etti. 30 Mart yerel seçimleriyle birlikte il sınırlarımız ‘bütünşehir’ olarak değişirken, sorumluluk alanımız da üç kat daha büyüdü. Daha önce 16 ilçe olan sorumluluk yetkimiz 25 ilçeye yükselerek, hizmet alanımız genişledi. Yani kısacası artık sadece 16 ilçenin değil, 25 ilçede yaşayan 5 milyonun üzerinde Başkentlinin Büyükşehir Belediye Başkanı olmanın sorumluluğu ile Keçiören’den Şereflikoçhisar’a, Kalecik’ten Nallıhan’a, Çankaya’dan Polatlı’ya kadar her gün ortalama 500’ü aşkın farklı noktada gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla tüm hemşehrilerimin yanında oluyoruz. Sorumluluk alanımızın genişlemesiyle birlikte Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerini en uç noktalara kadar götürmeye bu yıl itibariyle başladık. Bununla birlikte de Başkentimizin hızlı yükselişine değer katacak çalışmalarımızı
sürdürmeye de devam ediyoruz” dedi.
“2014’TE DE YÜZLERCE DEĞİŞİK PROJEYE İMZA ATTIK”
Ankapark’tan Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi’ne, yeni metro hatlarından teleferiğe, yepyeni ulaşım projelerinden 1071 Malazgirt Bulvarı ile Batı Bulvarı’na, parklardan aile yaşam merkezlerine, bölgesel arıtma tesislerinden baraj hatlarına, alt yapı yenilemelerinden çeşitli yardımlara, sosyal ve kültürel çalışmalardan kentsel dönüşüm projelerine, kente ışık saçan estetik çalışmalara kadar 2014 yılında da yüzlerce değişik projeye imza attıklarını ifade eden Gökçek, şunları ifade etti:
“Ulusal ve uluslararası kurum, kuruluş ve kişilerden her yıl aldığımız onur ödüllerimiz, 2014 yılında da sürdü ve Ankaramızın gurur kaynağı oldu. Dünyaya esin, Türkiye’ye örnek olan ve 2014’e damga vuran yüzlerce proje ve çalışmayı Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı 23 daire başkanlığı, 2 genel müdürlük, 14 şirket aracılığı ile binlerce personelimizle gerçekleştiriyoruz.”
Ankara Büyükşehir Belediye tarafından 2014 yılında yapımı gerçekleştirilen veya devam eden dev projelerden bazıları şöyle:
2014’ün toplu taşımdaki en önemli açılışı Sincan ve Çayyolu Metro hatlarının devreye girmesi oldu. Kent trafiğine nefes aldıran yeni metro hatlarının açılışları devletin zirvesinin buluştuğu muhteşem törenlerle gerçekleşti. İki ayrı hattın açılışı da yine iki ayrı törenle yapıldı. Toplam 11 istasyondan oluşan Sincan-Batıkent Metrosu’nun açılışı Şubat ayında dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in de katıldığı törenle yapılırken, Mart ayında da Çayyolu Metrosu dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ve bakanların katıldığı törenle hizmete sunuldu.
DÜNYANIN EN BÜYÜK TEMAPARKI ANKAPARK HIZLA YÜKSELİYOR
Başkent Ankara’nın en önemli turizm projelerinden biri olan, içindeki oyuncak türü ve sayısı ile de dünyanın en büyük temaparkı özelliğine sahip Ankapark’taki çalışmalar 2014 yılında da son sürat devam etti. Yoğun bir tempoda süren toplamda 2 milyon 100 bin metrekarelik alandaki çalışmalarda 18 ayrı şirket, 550 kişilik teknik personel ve işçi ile gece gündüz çalışıyor. Büyükşehir Belediyesi, alandaki çalışmaların büyük bir kısmında yüzde 90’lık bitirme oranını yakalamış durumda. Dev oyun çadırları, roller coasterlar, hayvanat bahçesi, dinlenme alanları, çeşit çeşit aktivite ve faaliyetlerin yer alacağı Ankapark’ın önümüzdeki yıl açılışının yapılabilmesi için çalışmalar hummalı bir şekilde sürüyor.
TELEFERİK İLK DEFA TOPLU TAŞIMDA
Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Türkiye’nin ilk yolcu taşıma amaçlı teleferiği, Yenimahalle-Şentepe hattında devreye girdi. Haziran ayından itibaren ücretsiz olarak yolcu taşımaya başlayan bin 400 metre uzunluğundaki teleferik, Şentepe ile Yenimahalle metro istasyonu arasında çift yönlü taşıma gerçekleştiriyor. Bugüne kadar 2 milyonun üzerinde Ankaralının taşındığı teleferik hattı, bölge sakinlerinin dışında Başkentliler ve şehir dışından gelen ziyaretçiler tarafından da büyük ilgi görüyor. Ayrıca sistemin ikinci etabı olan bin 800 metre uzunluğundaki ikinci aşaması da yüzde 80 oranında tamamlandı.
1071 MALAZGİRT BULVARI AÇILDI
4 ay gibi kısa bir sürede tamamlanan 8 şeritli, 4 kilometre uzunluğunda ve üzerinde 8 adet alt üst geçit bulunan 1071 Malazgirt Bulvarı (ODTÜ Yolu) bütün engellemelere karşın tamamlanarak dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla trafiğe açıldı. Yol boyunca gerçekleştirilen alt yapı çalışmalarının yanı sıra yol kenarlarına 4 bin 217 adet ağaç ile 105 bin adet çalı grubu dikildi. Türkiye’nin en yeşil bulvarı olarak hem sürüş hem de seyir keyfi yaşatan yol, Eskişehir ve Konya Yolu ile Anadolu Bulvarı’na nefes aldırdı.
TOPLU TAŞIMDA YENİ DÖNEM ANKARAKART
Başkent’te hizmet veren doğalgazlı otobüsleriyle dünyanın en çevreci otobüs filosuna sahip olan Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü, toplu taşımda yepyeni bir dönemin startını da 2014 yılında verdi. Akıllı bilet “Ankarakart”, Başkentlilerin kullanımına sunuldu. Toplu taşımada yeni elektronik ücret toplama sisteminin devreye girmesiyle birlikte öğrencilerin kullandığı “kırmızı”, serbest kullanım için hazırlanan “turuncu”, tam bilet olarak kullanılan “mavi” renkteki Ankarakart’lar yine 2014 yılında kullanılmaya başlandı. Toplu taşım hizmetlerinde teknolojinin son imkanlarını hayata geçiren EGO Genel Müdürlüğü, Başkent’te başlattığı birçok yeniliğin yanı sıra durakta beklerken otobüsün ne zaman geleceğini gösteren akıllı durakları da Ankaralılarla buluşturdu. Ayrıca, engelli ve 65 yaş üstü Ankaralılar 2014 yılında otobüs, Ankaray ve metrodan istedikleri her saatte faydalanmaya başladılar.
5 SİMGE GİRİŞ KAPISINA KONSERLİ AÇILIŞ
Eskişehir, Esenboğa, Samsun, Konya ve İstanbul yollarında Selçuklu ve Osmanlı mimarisinden motifler taşıyan, giriş yapılan yolun özelliklerine göre mimarisi tasarlanan devasa 5 simge kapı, muhteşem konser ve törenlerle yine 2014 yılında açıldı.
KUZEY YILDIZI IŞIK SAÇIYOR
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin kent merkezindeki 9. dev rekreasyon alanı olan Kuzey Yıldızı Rekreasyon alanı da Esenboğa Yolu üzerinde açıldı. 750 bin metrekare alanı kapsayan, 76 bin boylu ağacın dikildiği, 400 bin metrekarelik bölümü yeşil alan ile kalan bölümün de sosyal donatı alanlarıyla kaplandığı Kuzey Yıldızı’nda 23 adet havuz ve suni göletler bulunuyor. Alanda ayrıca ışık ve suyun, müzikle muhteşem dansı da izleyenlere büyülü bir atmosfer yaşatıyor.
KİŞİ BAŞINA YEŞİL ALAN MİKTARI 20 METREKAREYİ BULDU
Başkent’in bozkır Ankara algısını tersine çevirerek kişi başına düşen yeşil alan miktarını 2 metrekareden 21 yılda yaklaşık 20 metrekareye çıkaran Büyükşehir Belediyesi, yeşillendirme çalışmalarını 2014’te de sürdürdü. Bu kapsamda yıl içinde 16 parkın yapımı tamamlanarak Ankaralıların hizmetine sunulurken, yapımı devam eden 16 parkın çalışmalarında da son aşamaya gelindi. Ayrıca çevre illerden Çankırı’ya da 15 bin metrekare büyüklüğünde park ve saat kulesi yapıldı. Başkent’in yeşiline yeşil katan Büyükşehir Belediyesi, 2014 yılında 138 bin 903 adet ağaç, 5 milyon 138 bin 289 adet çalı dikimi, 10 milyon 18 bin 133 adet yazlık ve kışlık çiçek dikimi,107 bin 353 adet ağaç budaması, 6 milyon 38 bin 739 adet çalı budaması, 548 bin 739 adet ağaç ilaçlaması, 285 bin hektar alanda vektörle mücadele çalışmasına imza attı.
Eğitime desteğini 2014 yılında da sürdüren Büyükşehir Belediyesi 627 adet okul, camii, hastane gibi kamu kurum ve kuruluşların çevre düzenlemelerini yaparak daha temiz daha yeşil ortamlar sağladı.
BAŞKENT’E ESTETİK GÜZELLİK
Türkiye’de ilk defa Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı bünyesinde kurulan Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı, 2014 yılında da çalışmalarını sürdürdü. Kent Estetiği ekipleri 45 farklı bulvar, cadde ve meydanda temizlik, yine günlük 40 noktada da kaldırım onarımı ve lokal bazda kaldırım imalatı ile toplamda 213 noktada çalışmalarına devam etti. Parklar, yol refüjleri ve ayrımları ile merkezi yerlerdeki bina önlerine yerleştirilen özel ışıklandırmalı çiçekli vazo, dekoratif saatler, taksi durakları, alt geçitlerde led aydınlatma, kentin tarihi binalarının aydınlatılması, köprü altlarına Osmanlı-Selçuklu sentezi seramik kaplama, engelliler için engelli asansörlerin yapımı ile oturma grupları ve çeşitli figürlerle Başkent’in estetiğine estetik katıldı. Ayrıca Uluslararası Şehir Aydınlatma Birliği tarafından düzenlenen “city.people.light 2014” uluslararası aydınlatma projeleri yarışmasında Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne aydınlatma uygulamaları nedeniyle dünya birinciliği ödülü aldı.
KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİ
Başkent’in çehresini değiştiren ve yaşam kalitesini artıran kentsel gelişim ve dönüşüm projeleri 2014 yılı içerisinde de devam etti. Bunlardan dünyanın en büyük kentsel dönüşüm projesi olma özelliğine sahip Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi içinde bulunan hak sahipleri için bin 374 konut üretilerek, aşama aşama hak sahiplerine teslim edildi. Ayrıca bu bölgede Siteler esnafının ürünlerini sergileyecekleri şovrumun temeli de atılarak, yüzde 60 oranında tamamlandı. Kuzey Ankara, Hıdırlıktepe, Güney Park kentsel projelerinde de yapım çalışmaları 2014 yılı içinde de devam etti.
İVEDİK ARITMA TESİSLERİ’NİN KAPASİTESİ GENİŞLETİLDİ
Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü de 2014 yılı içinde Türkiye’nin en büyüğü olan İvedik İçme Arıtma Tesisleri’nin kapasitesini ek tesisler inşa ederek yüzde 50 oranında artırdı ve 7 milyon kişiye hizmet verecek duruma getirdi. Ayrıca ASKİ, yeni ilçelere bölgesel paket içme suyu arıtma sistemlerini hizmete soktu.
2014 yılında da Büyükşehir Belediyesi’nin her biriminde olduğu gibi ASKİ de özellikle vatandaşın hayatını kolaylaştıracak birçok yeniliğe imza attı. ASKİ Genel Müdürlüğü, sorumluluk alanına giren yeni ilçelerde mobil abonelik aracını da hizmete alarak, vatandaşları yorulmadan ve zaman kaybetmeden mahallelerinde su abonesi olma imkanına kavuşturdu. Web sitesi yenilenerek abonelik işlemleri ve randevulu abonelik işlemleri yapılmaya başlandı. Çubuk’un içme suyu sorununa çözüm amacıyla Kavşakkaya Barajı’ndan Çubuk Barajı’na 14 kilometrelik boru hattı döşeme çalışmalarına da başlandı.
BAŞTAN BAŞA 4,5 MİLYON TON ASFALT SERİMİ
Ankara Büyükşehir Belediyesi, 2014 yılında Başkent’te yolları sıcak asfaltla donatmaya devam etti. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan çalışmayla Büyükşehir Belediyesi sınırlarına yeni katılan ilçeler dahil en ücra mahallelere (köylere) kadar 2014 yılında toplam 4 milyon 478 bin ton asfalt serimi gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediyesi asfalt çalışmasının yanı sıra Başkent’te kuzeyden güneye, doğudan batıya yeni yol açım ve malzemeli bakım çalışmalarını da sürdürdü. Yapılan çalışmalarla 2014 yılında Büyükşehir sınırlarına yeni katılan ilçe ve mahalleler dahil bin kilometreyi aşkın yeni yol açım ve malzemeli bakım yapıldı.
TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK KÜLLİYESİ KUZEY ANKARA’DA YÜKSELİYOR
Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında bulunan alanda Türkiye’nin en görkemli Kuzey Kent Merkez Camii ve Külliyesi’nin inşaatına başlandı. 65 bin metrekare büyüklüğündeki cami ve külliye Türkiye’nin en büyüklerinden biri olacak. İnşaat çalışmaları 2014 yılında başlayan Külliye, yüzde 60 oranlarında tamamlandı.
KİTAPÇILAR ÇARŞISI ESNAFI YENİ DÜKKANLARINA KAVUŞTU
Büyükşehir Belediyesi tarafından tarihi dokusuna uygun bir şekilde restore edilen Hacı Bayram Camii ve çevresine hizmet veren 500 araçlık kapalı otopark hizmete açılırken, Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkılıp tarihi dokuya uygun ve modern bir şekilde inşa edilen Kitapçılar Çarşısı’ndaki 57 adet dükkan bölge esnafına 2014 yılı Kasım ayında teslim edildi.
ORTAKÖY MEZARLIĞI AÇILDI
Büyükşehir Belediyesi, Başkent’in artan nüfusunu dikkate alarak uzun yıllar ihtiyaca cevap vermesini planladığı Ortaköy Mezarlığı’ndaki defin işlemlerini de 2014 yılında başlattı. Karşıyaka Mezarlığı’nın neredeyse dolması üzerine Büyükşehir Belediyesi, alternatif olarak Mamak’taki Ortaköy Mezarlığı’nı devreye aldı. Toplam 1 milyon 660 bin metrekarelik alana sahip mezarlıkta, 96 bin lahit de defin için hazır hale getirildi.
SPORA DA BÜYÜKŞEHİR DAMGASI
Başkent’te eğitimden sağlığa kadar her alanda verdiği desteğini sporda da sürdüren Büyükşehir Belediyesi, 2014 yılında da çeşitli spor dallarında kazandığı başarılarla Türkiye’nin gururu olarak Ankaralıların yüzünü güldürdü. ASKİ Sporlu Taha Akgül, 125 kiloda Avrupa Güreş Şampiyonası’nda serbest dalda altın madalya kazandı. ASKİ Sporlu Rıza Kayaalp 130 kilo grekoromen stilde Avrupa Güreş Şampiyonu oldu. Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası’nda ASKİ Spor Kulübü sporcusu Akgül Dünya Şampiyonu oldu, ASKİ Sporlu Rıza Kayaalp de Dünya ikinciliğini elde etti.
22. Dünya Karate Şampiyonası’nda Dünya Şampiyonu olan Serap Özçelik ile Dünya üçüncüleri Erman Eltemur, Serkan Yağcı, Rıdvan Kaptan ve Avrupa ikincisi Ömer Kemaloğlu da Ankara sporunun gurur tablosuna 2014 yılında isimlerini yazdırdılar.
BÜYÜKŞEHİR’DEN SOKAK HAYVANLARINA AMBULANS HİZMETİ
Kaza veya herhangi bir nedenle yaralanan sokak hayvanlarının daha sağlıklı bir yaşam sürdürebilmeleri ve tedavi olabilmeleri için “hayvan ambulansı” hizmeti devreye girdi. Büyükşehir Belediyesi’ne ait Kurtuluş Evcil Hayvanlar Sağlık Merkezi’nde bulunan ambulans, sokak hayvanlarını veteriner hekim gözetiminde ilk müdahale için Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’ne ulaştırıyor.
-HALK EKMEK’İN YENİ ÜRÜNÜ SATIŞTA
Başkent’in dört bir tarafındaki satış büfelerinin yanı sıra üçüncü satış mağazasını da Büyükşehir Belediye önünde açan Halk Ekmek Fabrikası, engelli vatandaşların ekmek kapısı “simit camekanları”nı 2014 yılında da 210 engelliye kurayla dağıttı. Başkentlilerin ekmek tercihi Halk Ekmek Fabrikası’nın yeni ürünü kakaolu dolgulu, sade dolgulu, tam buğday unlu, fıstık aromalı ve acı biber aromalı 5 farklı çeşidi bulunan “Halk Çerez”in satışı da 2014 yılında başladı.
DENETİMLER YIL BOYU SÜRDÜ
Ankara Büyükşehir Zabıtası 2014 yılında 326 zabıta personeliyle, 697 meskene, 6 bin 17 işyerine ve 12 bin 997 araca denetim yaptı. Ayrıca zabıta Başkentlilerin huzur ve güven içerisinde olmaları için 481 Suriyeliyi de AFAD’ın belirlemiş olduğu kamp alanlarına gönderirken, 6 bin 613 dilenciye uygulama yaptı.
BİR YILDA 7 BİN 500 YANGINA MÜDAHALE
Başkent’te gerçekleştirdiği arama-kurtarma çalışmalarının yanı sıra Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, Soma’da yaşanan maden ocağı felaketinde de arama kurtarma çalışmalarında bulundu. Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri ayrıca 2014 yılında Başkent’te yaşanan 7 bin 486 yangına anında müdahale ederek söndürdü. Ekipler, yıl boyunca toplam 10 bin 768 binanın baca temizliği olmak üzere değişik konuları kapsayan toplam 24 bin 319 hizmete imza attı.
ANKARA YİNE AVRUPALI KONUKLARA EV SAHİPLİĞİ YAPTI
Çalışmaları ve projeleriyle dünyaya örnek olan Avrupa ödüllü Ankara, bu yıl da dünyanın önde gelen ülkelerinin üye olduğu kurum ve kuruluş toplantılarına ev sahipliği yaptı. Avrupa Ödülü Kazanan Kentler Birliği, Avrupa Bölgeler Asamblesi gibi pek çok uluslararası toplantı Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Ankara’da gerçekleştirildi.
ANKARA BÜLTENİ 10. YILINI DOLDURDU
Yaklaşık 10 yıldır Büyükşehir Belediyesi ile Başkentliler arasında bilgi köprüsü kuran Büyükşehir Ankara Bülteni, 10 yılını tamamlayarak 512. sayısına ulaştı.
SOSYAL VE KÜLTÜREL YAŞAMDA BÜYÜKŞEHİR DAMGASI
Büyükşehir Belediyesi, yıllardır sürdürdüğü ve dünyaya örnek olduğu sosyal ve kültürel projelerine yenilerini ekleyerek, 2014 yılında da devam etti. 7’den 77’ye hizmet veren aile yaşam merkezleri, çocuk kulüpleri, hanım lokalleri, yaşlılara hizmet merkezleri, gençlik merkezleri, BELTEK’ler, BELMEK’ler, Başkent Tiyatroları, Başkent Kent Orkestrası ile Başkentlilerin yanında oldu. Dünyanın en büyüğü olan Keçiören Kuşcağız Aile Yaşam Merkezi yine dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı törenle hizmete girerken, her yıl olduğu gibi yılın rakamlarıyla orantılı bir şekilde düğün ve sünnet şölenleri de gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi, yıl boyunca konserler, Mahallede Şenlik Var Panayırları ve Ramazan ayı boyunca sürdürdüğü halk iftarlarını vermeye devam etti.
Büyükşehir Belediyesi tarafından başarılı öğrenciler ile yaşlılar ve engelliler için düzenlenen kamplara 2014 yılında bir yenisi daha eklenerek, Akçakoca Tatil Kampı törenle açıldı. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi’nin ödüle doymayan halk dansları topluluğu FOMGET, Türkiye birincisi olarak Ankara’ya büyük gurur yaşattı.
AYNI ANDA 214 ESERE MUHTEŞEM AÇILIŞ
Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla 2014 yılında 214 dev projenin aynı andaki açılışı da 10 binlerce Başkentlinin eşlik ettiği törenle yapıldı. Ankara’nın dört bir tarafındaki alt üst geçitlerden kentsel dönüşüm projelerine, parklardan çeşitli yaşam alanlarına kadar 214 büyük projenin toplu açılışı muhteşem bir törenle gerçekleşti.
SOSYAL YARDIMLAR 2014’TE DE SÜRDÜ
Büyükşehir Belediyesi’nin 21 yıldır süren sosyal yardımları 2014 yılında da devam etti. Sorumluluk alanının genişlemesiyle birlikte 2014 yılında toplam 300 bin paket gıda ve temizlik malzemesini 136 bin aileye ulaştıran Büyükşehir Belediyesi, 80 bin aileye 80 bin ton kömür, 15 bin aileye 15 milyon adet ekmek, 35 bin öğrenciye de çanta, kırtasiye, kaban ve bot yardımında bulundu.
TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK AİLE YAŞAM MERKEZİ "KUŞCAĞIZ" KEÇİÖREN’DE AÇILDI
Büyükşehir Belediyesi’nin 7’den 77’ye, genç, yaşlı, çocuk, hanım hep birlikte sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerini yapabileceği aile yaşam merkezlerinden biri olan Keçiören Kuşcağız Aile Yaşam Merkezi hizmete girdi.
adminadmin