Spor
Giriş Tarihi : 16-04-2015 20:00   Güncelleme : 16-04-2015 20:00

Basketbolda maçın ardından

KAYSERİ (AA) - Abdullah Gül Üniversitesi Başantrenörü Ayhan Avcı, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi Spor Toto play-off çeyrek final serisi ilk maçında Orduspor'u yenmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi

Basketbolda maçın ardından

KAYSERİ (AA) - Abdullah Gül Üniversitesi Başantrenörü Ayhan Avcı, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi Spor Toto play-off çeyrek final serisi ilk maçında Orduspor'u yenmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Avcı, maçın ardından katıldığı basın toplantısında, Orduspor'u 80-72 yenerek, seride 1-0 öne geçtiklerini hatırlattı. Maça iyi başlamadıklarını ancak son bölümdeki etkili oyunlarıyla kazanmayı bildiklerini dile getiren Avcı, şöyle devam etti:

"Play-off serisine galibiyetle başladığımız için mutluyuz. Ancak çok ciddiyetsiz oynadığımızı düşünüyorum. Bu maça Orduspor daha hazırdı, bizim oyuncularımız hazır gelmemişler. Kafaları burada değildi, bu bizim için büyük sorun. İyi bir oyun oynamadık. Orduspor bizden daha akıllı oynadı. Biz sadece 5 dakikalık bir periyotta oyuncu kalitemiz ve kapasitemizden dolayı maçı çevirmeyi bildik."

Ordu'daki maçı da kazanarak, 2-0'lık skorla adlarını yarı finale yazdırmayı hedeflediklerini vurgulayan Avcı, "Tabii ki sonuç olarak bu önemliydi. Şimdi seride 1-0 öne geçtik. Ordu'da da bizi aynı böyle bir zorlu maç bekliyor.  Biz bu şekilde oynarsak, çok başarılı olamayabiliriz. Daha hazır olmak lazım, daha ciddiye almak lazım. Daha seri bitmiş değil, sadece bir avantaj elde ettik. Maçlar oynanmadan kazanılmıyor, bizim de bunu anlamamız lazım" ifadelerini kullandı.

 

- Orduspor cephesi 

 

Orduspor Başantrenörü Alper Durur ise Abdullah Gül Üniversitesi'ni galibiyetten dolayı tebrik etti.

İyi mücadele ettikleri bir maçı kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını aktaran Durur, şunları kaydetti:

"Güzel bir maç izlettirdiğimizi düşünüyorum. Oyuncularım çok iyi mücadele etti. Dar rotasyonumuz maçın sonunda yorulmamıza neden oldu. Direnç  koymamız gereken yerde direnci koyamadığımız için geriden gelip, öne geçtiler. Kötü yerde yakalandık. Sonra dengelemeye çalıştık ama olmadı. Herkesin sezon başında 'küme düşer' dediği takımı buralara getirdik. Orduspor taraftarı takımıyla ne kadar gurur duysa azdır." 

adminadmin