Güncel
Giriş Tarihi : 24-11-2020 09:31   Güncelleme : 24-11-2020 09:31

Batı Medyasından Türk SİHA'larına Büyük Övgü!

İspanya'nın önde gelen gazetelerinden El Pais, Türk SİHA'larına övgüler yağdırdı.

Batı Medyasından Türk SİHA'larına Büyük Övgü!

Gazete haberinde "Türk SİHA'ları gökyüzünün yeni sahipleri" ifadelerini kullandı.

Türk yapımı silahlı insansız hava araçları, tüm ülkelerin ilgisini çekmeye devam ediyor.

Azerbaycan'ın cephedeki başarısının önemli etkenlerinden biri olarak gösterilen Türk SİHA'larını, İspanya'nın önde gelen gazetelerinden El Pais manşetine taşıdı. Haberde Türk SİHA’larının, diğer insansız hava araçlarına göre maliyet ve etki açısından daha iyi olduğu belirten El Pais, "Yok ettikleri hedefleri kayıt altına alabildikleri için aynı zamanda güçlü bir propaganda silahına dönüşüyorlar. Düşmanın moralini bozmada çok etkililer" ifadelerini kullandı. İspanyol gazetesi haberinde Türk üretimi SİHA’ları için "Savaş alanındaki etkinliklerinin yanı sıra, yok ettikleri hedefleri kayıt altına alabildikleri için güçlü bir propaganda silahı olarak ortaya çıktılar.

Ermeniler zayiatlarla ilgili grafikler yayınladılar, ancak görüntü göstermediler. Bunun yerine Azerbaycan Savunma Bakanlığı, insansız hava araçlarının Ermeni hedeflerini yok ettiği videoları, yadsınamaz bir üstünlük izlenimi veren son derece fotojenik görüntüler yayınladı" değerlendirmesinde bulundu.

AVRUPA BAŞ EDEMEZ

Almanya merkezli Tagesschau sitesinde yayımlanan analiz yazısında Türk SİHA'larından övgüyle bahsedildi.

Karabağ cephesinde Türkiye tarafından Azerbaycan'a verilen SİHA'ların sayesinde Ermeni askerlerinin siperlerinden çıkamadığı vurgulanırken, Türkiye'nin son dönemde ciddi gelişim gösterdiği SİHA'lar sayesinde birçok savaşta gidişatı değiştirebileceği ifade edildi. Analizde, "Avrupa ülkelerinin şu an sahip olduğu hava savunma sistemleriyle Türk SİHA'ları ile baş edemez." denildi.

Almanya'da yayın yapan Tagesschau isimli haber sitesinde yayınlanan ve dünya genelinde SİHA'ların etkisinin anlatıldığı haberde Türk SİHA'ları hakkında önemli açıklamalara yer verildi.

Türkler SİHA'ları çok koordineli kullanmayı başarıyor Analizde Türkiye'nin insansız hava araçlarını diğer silahlar ve askeri teçhizatlarla çok iyi bir koordine şekilde kullandığını belirtildi. Sieben Sekunden, um wegzulaufen .. ( Türkçesi)  Kaçmak için yedi saniye Ermeni güçlerini siperlere gömdü Azerbaycan ile Ermenistan arasında yaşanan gerilimde Türkiye'nin Azerbaycan'a verdiği SİHA'ların Azerbaycan'ın zaferinde büyük bir katkı sağladığı ifade edilirken, analizde "SİHA'ların etkinliğini arttırması ile birlikte Ermeni kuvvetlerinin siperlere gömüldü" ifadeleri kullanıldı. Azerbaycan'ın çatışmalara ilişkin yayınladığı videolarda SİHA'ların etkisinin çok açık şekilde görüldüğünü ve SİHA'ları 185 Ermeni tankını hedef aldığı da analizde yer aldı. Türkler SİHA'ları sayesinde savaşların gidişatını değiştiriyor Analizde ayrıca Türkiye'nin ürettiği SİHA'lar sayesinde savaşların gidişatına yön verdiği ve askeri uzmanlara göre Avrupalı devletlerin henüz bu duruma hazır olmadığı da belirtildi.

Türkiye'nin SİHA'lar noktasında çok sayıda Avrupa ülkesinin önünde yer aldığı da ifade edildi.   Avrupa ülkeleri Türk SİHA'ları ile baş edemez Avrupalı ülkelerin SİHA konusunda çalışmaları gerektiği ifade edilirken şu anki şartlarda Avrupa ülkelerinin sahip olduğu hiçbir hava savunma sisteminin Türk SİHA'ları ile baş edemeyeceği de belirtildi.

Recep YAZGANRecep YAZGAN