Güncel
Giriş Tarihi : 08-08-2015 11:00   Güncelleme : 08-08-2015 11:00

Bayburt'ta arıcılara elektrikli çit alım desteği

BAYBURT (AA) - Bayburt Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, arı kovanlarının yabani hayvanlardan korunması için elektrikli çit desteği sağlanacağını bildirdi

Bayburt'ta arıcılara elektrikli çit alım desteği

BAYBURT (AA) - Bayburt Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, arı kovanlarının yabani hayvanlardan korunması için elektrikli çit desteği sağlanacağını bildirdi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) Eylem Planı'nın Arıcılığı Geliştirme Projesi kapsamındaki destekle ilgili belirlenen şartları taşıyan arıcılara destek sağlanacağı belirtildi.

Açıklamada, Arıcılık Projesi Eğitim Programı kapsamında düzenlenen eğitim çalışmalarına katılarak, katılım belgelerini alan, en az 50 adet arılı kovan varlığına sahip olan ve Arı Yetiştiricileri Birliği veya Arı Üretici Birliği'ne üye olan arıcılara elektrikli çit alım desteği sağlanacağı ifade edildi.

Başvuru şartlarını taşıyan arıcıların, proje kapsamında yapılacak elektrikli çit alım desteklerinden yararlanmak üzere 18 Eylül 2015 tarihine kadar İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne veya Bayburt Arı Yetiştiricileri Birliği'ne başvurmaları gerekiyor.

adminadmin