Güncel
Giriş Tarihi : 23-09-2014 16:40   Güncelleme : 23-09-2014 16:40

Bayburt'ta girişimcilik kursu düzenlenecek

BAYBURT (AA) - Bayburt’ta, İl Özel İdaresi öncülüğünde  Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) koordinesinde girişimcilik kursu verilecek

Bayburt'ta girişimcilik kursu düzenlenecek

BAYBURT (AA) - Bayburt’ta, İl Özel İdaresi öncülüğünde  Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) koordinesinde girişimcilik kursu verilecek. 

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ziyeddin Babacan, yaptığı yazılı açıklamada, kendi işini kurmak isteyen girişimcilere yönelik düzenleyecekleri kursta köy, belde ve diğer şehirlerden Bayburt'a göç etmiş fiziksel engelliler başta olmak üzere ekonomik ya da coğrafi farklılıklar dolayısıyla dezavantajlı durumda olan 60 kişiye "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" vereceklerini söyledi.

Bir ülkenin kalkınmasında girişimciliğin arttırılmasının son derece önemli olduğunu vurgulayan Babacan, "Bu eğitimlerle gençlere hayatlarını kazanmaları için özgüven oluşturmayı amaçlıyoruz. Yine bu eğitimle iş bulma, iş kurma ve girişimcilik ile ilgili bilgi, beceri ve bilinç düzeylerini arttırmaya katkı sağlamış olacağız. Başarılı girişimcilik faaliyetleri ülkede istihdam yaratılmasında, ekonomik büyümenin hızlandırılmasında, yeni endüstrilerin ortaya çıkmasında, toplumun değişim ve gelişim sürecinde oldukça önemlidir. Bundan hareketle ilimizde işsiz ve eğitimsiz nüfus fazla olmasına rağmen çeşitli nedenlerden ve ihtiyaçlardan dolayı iş ve iş gücü piyasasına yönelememektedir" dedi.

Babacan, kurumlarında verilecek 30 günlük eğitim sonunda ekonomide daha nitelikli, insana yakışır, yeni iş olanaklarının kapılarını kursiyerlere kazandırmış olacaklarını anlattı.

Koordinatörlüğünü İsmail Haşlak'ın yapacağı proje kapsamında 30'u bayan 60 kişiye eğitim verileceği belirtildi.

 

adminadmin