Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 08-09-2019 10:22   Güncelleme : 08-09-2019 10:22

Bedri Yaşar, Allah sana mültecilik duygusu yaşatmasın!

Ne vicdansız insanlarsınız…

Bedri Yaşar, Allah sana mültecilik duygusu yaşatmasın!

Daha dün, ‘dileniyorlar’ diye ‘duyar kasıyorken’, şimdi de ‘çalışıyorlar, iş sahibi oluyorlar, esnafımıza rakip oluyorlar’ diyerek türübünlere oynuyorsunuz.

Çünkü seçimleri bu ‘algı simsarlığı’ üzerinden kazanıyorsunuz.

Yani ‘bu zavallı, bu gariban, bu vatansız insanlar üzerinden daha çok ekmek yeriz’ diye düşünüyor ve başarıyorsunuz…

Ne faşist insanlarınız…

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar bakın ne diyor;

“Suriyeliler, vatandaşlarımızın elinden hem ekmeğini hem de işini almıştır. İktidar bu durumu artık görmezden gelemez. İktidar bu aşamadan sonra ya Suriyelileri ülkelerine göndermeyerek Suriyeli mültecilerin yanında yer alacak, ya da bunları ülkelerine geri göndererek kendi milletinin, Samsunlu hemşerilerinin yanında yer alacak. Türkiye’de ikisinin ortası bir durum kalmamıştır. Vatandaşlarımızın bu konudaki endişe ve şikâyetlerine de sonuna kadar katılıyoruz. Daha iki gün önce Bafra İlçemizde iki Suriyeli grup arasında bıçaklı kavga çıkmıştır.

Suriyeliler, Samsun’da diğer İllerde olduğu gibi küçük esnaflığa soyunmuşlar ve esnaf hemşerilerimizle rekabete girişmişler.

Yaşanan bu haksız rekabet karşısında ne yazık ki İlimizde çok sayıda esnafımız batmış ve kepenk kapatmak zorunda kalmıştır. Esnaf odaları, mültecilerin kendileri gibi devlete vergi ödemediklerini ve sigorta primi yatırmadıklarını belirterek ayrıca pek çok şeyden de muaf olduklarını söylemektedir”

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

adminadmin