Samsun Haber
Giriş Tarihi : 03-04-2021 06:55   Güncelleme : 03-04-2021 06:55

Bedri Yaşar Karakolda Doğru Söyler Mahkemede Şaşar!

İyi Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, Çarşamba BES için geçen sene “O izinler iptal edilince oraya yapılan yatırım da netice itibariyle milli servettir” açıklaması yaparken santral için bugünlerde kara propaganda yapması şaşkınlıkla karşılandı.

Bedri Yaşar Karakolda Doğru Söyler Mahkemede Şaşar!

Oltan Köleoğlu Enerji’nin Samsun’un Çarşamba ilçesinde geçen sene kurulan ve faaliyete geçen Biyokütle Enerji Santrali (BES) halen Samsun’un gündeminden düşmüyor.

ÖNCE MİLLİ SERVET DEDİ

Biyokütle Enerji Santrali’nin faailiyete geçtiği ilk günlerde ÇED raporu tartışmaları yaşanırken İyi Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, “bu saatten sonra yıkılmasına ihtimal vermediğini ve Milli Servet olduğu” açıklamasını yapmıştı. Bedri Yaşar TBMM’de yaptığı konuşmasında “Çarşamba Ovası'nda bir santral yapılıyor. Burası daha önce tarımsal arazidir , değildir mahkemeye gitti.

İşte buraya ÇED gerekli değildir!" dendi. ÇED orta yerden kalktı. Gereklidir dendi. Burası tarımsal arazi statüsünden çıktı. Mahkeme bütün bunları durdurdu. Ama sonra ne oldu biliyor musunuz? Santral de bitmek üzere . Bizde işler önce bitiyor. Kanun arkadan geliyor. Ben bu saatten sonra bu şartlarda ben şahsen bu santralin yıkılacağını tahmin etmiyorum. Ama kanunen de şu an hiçbir suhsatı yok, hiçbir izni yok planı yok. Orada bir plan çalışması da yapılmamış. Şimdi Yazık!.. Oraya yapılan yatırımlar da bizim milli servetimiz. Bunlara baştan izin veren arkadaşlarımızın tekrar şapkasını önüne koyup düşünmesi lazım. Bugün o izinler iptal edilince oraya yapılan yatırım da netice itibariyle Milli Servettir." ifadeleri kullanmıştı.

SONRA 180 DERECE NEDEN DÖNDÜ

Yaşar’ın geçen sene TBMM konuşmasının ardından partisinin Biyokütle Enerji Santrali’ne karşı tutumu nedeniyle, santral aleyhinde açıklamalar yapmaya başladığı görüldü. İyi Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar’ın birden yön değiştirerek santral hakkında kara propaganda yapması şaşkınlıkla karşılandı.

Recep YAZGANRecep YAZGAN