Güncel
Giriş Tarihi : 04-10-2017 09:32   Güncelleme : 04-10-2017 09:32

Belediyelerde FETÖ Temizliği

MİT’in 6 bin ByLock kullanıcısını savcılığa bildirmesinin ardından İstanbul Büyükşehir ve 18 ilçe belediyesinde görev yapmış 112 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. 8 ilde 67 şüpheli yakalandı. Milli Eğitim Bakanlığı’nda 121, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda da 21 kişiye gözaltı kararı verildi.

Belediyelerde FETÖ Temizliği

Fetullahçı Terör Örgütü’nün kriptolu haberleşme uygulaması Bylock kullanan şüphelilere yönelik operasyonlarına bir yenisini daha eklendi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul İlçe Belediyelerinde görev yapmış Bylock kullanıcısı 112 şüpheliye yönelik gözaltı kararı verilmesi üzerine operasyon başlatıldı. MİT tarafından 6 bine yakın yeni tespit edilen Bylock kullanıcısının ismini geçtiğimiz günlerde savcılıkla paylaştı.

18 BELEDİYENİN ESKİ ÇALIŞANLARI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca yürütülen FETÖ’nün şifreli haberleşme programı ByLock kullanıcılarına yönelik soruşturma sürüyor. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalarda, terör örgütünün şifreli haberleşme ağı olan ByLock kullanıcıları oldukları tespit edilen Büyükşehir Belediyesi ile Adalar, Bağcılar, Bahçelievler, Bakırköy, Bayrampaşa, Beşiktaş, Beyoğlu, Eyüp, Güngören, Kadıköy, Kağıthane, Küçükçekmece, Maltepe, Pendik, Sancaktepe, Sultanbeyli, Sultangazi ve Zeytinburnu belediyelerinde daha önce çalışıp ihraç edilen 112 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

8 İLDE EŞ ZAMANLI BASKIN

Bu kapsamda İstanbul, Bursa, Düzce, Kocaeli, Niğde, Sakarya, Şanlıurfa ve Rize olmak üzere 8 ilde düzenlenen operasyonlarda 67 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda çok sayıda dijital malzemeye el koyuldu. Diğer zanlıların yakalanması için polis ekiplerinin çalışmaları sürüyor.

Yeni Şafak

adminadmin