Güncel
Giriş Tarihi : 28-10-2021 13:49   Güncelleme : 28-10-2021 13:49

Bir Bu Eksikti!

Türkiye 'de 4 ile 33 derece MASON’lar arasında eğitim veren Türkiye Yüksek Şurasına bir alternatif daha çıktı.

Bir Bu Eksikti!

Kendilerine MARK MASONU diyen ve Progresif Masonluk adı altında örgütlenen yeni mason teşkilatı Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Büyük Locası'nda Üstad derecesini almış masonlara "tamamlayıcı eğitim" veriyor.

PROGRESİF MASONLUK NEDİR

progresifmasonluk.com adlı sitede Progresif Masonluk, “Hürmasonluk anlayışının temel ilkelerini ve başlangıcından bu yana süregelen prensiplerini aynen benimser” şeklinde tanımlanıyor.

 Landmarklar değiştirilemez. Bunlarda değişiklik yapılamaz, eksiltilemez ve arttırılamaz. Progresif Masonluk anlayışının “ilerici” olması, Hürmasonluk yapısının bu özelliklerine bir yollama anlamına da gelmez.”

KİMLER PROGRESİF MASON OLABİLİR

Progresif Masonluk çatısı altında yer alan tüm Nizam’lar, Masonik terminoloji ile muntazam kabul edilen bir Büyük Loca’ya bağlı çalışan Loca’larda Üstat Derecesi alan tüm muntazam Kardeş’lere açıktır. Batı dillerindeki “Order” kavramına karşılık olan bu Nizam’lar, birbirinden çok farklı inanç ve kültürlere sahip Mason’lara eşsiz deneyimler sunar, mevcut kardeşlik bağlarını geliştirmek ve yeni dostluklar kurmak için olanak yaratır.

 

Recep YAZGANRecep YAZGAN