Güncel
Giriş Tarihi : 19-08-2019 13:10   Güncelleme : 19-08-2019 13:10

Boş konuşma İstanbul!

Mazbata almadan önce “İstanbul’un kaybedecek bir dakikası yok” diyen İBB Başkanı İmamoğlu, görevinin 50. gününde Bodrum koylarında 2. kez çıktığı yıllık izni afet nedeniyle bölününce sinirlendi.

Boş konuşma İstanbul!

Mazbata almadan önce “İstanbul’un kaybedecek bir dakikası yok” diyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, görevinin 50. gününde Bodrum koylarında 2. defa çıktığı yıllık izni afet nedeniyle bölününce sinirlendi. Milyonların, selle boğuşurken kendisine yönelttiği “Başkan nerede?” sorusuna “Boş konuşuyorlar” diyerek çıkıştı.

İstanbul genelinde etkili olan sağanak yağış, sel ve su baskınlarına neden oldu. Eminönü alt geçidi, Kapalıçarşı ile Karaköy'de bazı iş yerlerini su bastı. Eminönü alt geçitteki çarşıda esnafın bazı ürünleri su altında kaldı. Ayrıca Kapalıçarşı'da kısmi elektrik kesintisi yapıldı. Bazı iş yerlerine elektrik verilemedi. Afete, İBB ekiplerinin koordinasyonsuzluğu damga vurdu. Büyük kayba uğrayan vatandaşlar ve esnaf, gün boyu belediye yetkililerine ulaşmaya çalışmalarına rağmen sonuç alamadı. Kamuoyunda büyük tepkiye neden olan bu durumla ilgili gözler, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na çevrildi. Görevinin 50. gününde ikinci defa tatil için Bodrum koylarına giden başkandan, hiçbir haber alınamadı.

“Kaybedecek bir dakika bile yok”

Afetin 2. günü İstanbul’a gelen İmamoğlu, kamera ordusuyla birlikte Eminönü’nün yolunu tuttu. Burada kendisine, milyonlarca İstanbullunun “Başkan nerede?” sorusu iletilen İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı: “Boş konuşan boş konuşuyor zaten makamı ne olursa olsun. İmamoğlu neden tatildeymiş, bak sen… Bizim tatilimiz de şeffaf. İki gün Hacıbektaş’taydık. İki gün de ailemizle olduk. Bu tarihte afet olursa elbette koşar geliriz” dedi. Oysa başkan, mazbata süreci işlerken art arda yaptığı açıklamalarla “İstanbul’un kaybedecek bir dakikası bile yok. Hemen göreve başlamak istiyoruz” demişti.

İhale iptal oldu rögarlar doldu

İBB’nin koordinasyon eksikliğinden kaynaklanan afet mağduriyetiyle ilgili önemli bir gerçek ortaya çıktı. Başkan İmamoğlu’nun, göreve geldikten 1 hafta sonra rögar mazgallarını temizlemek ve yağmurlara hazırlık için yapılan ihaleyi iptal ettiği

öğrenildi. Bunun sonucunda 15 günde bir temizlenmesi gereken su tasfiye kanalları temizlenmediği ve böylelikle tıkanmaların-yoğun taşmaların yaşandığı belirlendi. Konuyla ilgili İBB yönetiminin nasıl bir açıklama yapacağı merak konusu oldu.

Esnaftan sitem

Eminönü Alt Geçit Çarşısı'nda incelemelerde bulunan İmamoğlu, yine vatandaşların eleştiri oklarının hedefindeydi. Bir esnaf, felaket sırasında belediyeden kimseye ulaşamadıklarını, kimsenin kendileriyle ilgilenmediğini ve yardımcı olmadığını söyledi. İmamoğlu'na hesap soran vatandaş, "Başkanım, dün kimseye neden ulaşamadık? Bir tane zabıta gelsin de bizimle ilgilensin. Şuranın elektriğini bile kestiremedik. Neredesiniz başkanım? Gerekirse bir sandalye atıp burada oturun." dedi. İmamoğlu, vatandaşın sorusu karşısında zor anlar yaşadı.

Diriliş Postası

adminadmin