Güncel
Giriş Tarihi : 26-08-2021 18:41   Güncelleme : 26-08-2021 18:41

Bu haberi İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar’ın dikkatine sunmak istiyoruz… İnsanlık için sınırları aşmaya çalışmak!

Polonya’da bir milletvekili sınırda bekletilen mültecilere insani yardım ulaştırmaya çalışırken görüntülendi!

Bu haberi İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar’ın dikkatine sunmak istiyoruz… İnsanlık için sınırları aşmaya çalışmak!

 

 

Belarus sınırındaki mülteciler temel insani ihtiyaçlarından yoksun bir şekilde haftalardır bekletiliyor.

Avrupa Birliği ile sorunları olan Belarus mültecileri bir “kart” olarak kullanıyor.

Belarus’un insanlık dışı tutumuna rağmen Polonya’da Sivil Koalisyon Partisi  (Koalicja Obywatelska) milletvekili Franek Sterczewski mültecilere su, ilaç ve gıda ulaştırmak için kendi devleti tarafından oluşturulan polis hattını aşmaya çalışıyor.

Hükümetin uluslararası hukuku çiğnediğini dile getiren Franek Sterczewski'nin gösterdiği tepki insanlık adına sınırları aşmak için bir şeyler yapmanın önemini ortaya koyuyor.

Sterczewski belki elindeki poşeti mültecilere ulaştıramadı ama dünyanın bir kısmının Belarus sınırında yaşananlardan haberdar olmasını sağladı!

Sterczewski'nin çabasını görünce Türkiye'de mülteci meselesinde sus pus oturan ve her fırsatta mültecileri suçlayan ve onlara faşizan bir üslüpla saldıran milletvekilleri akla geliyor.

Bu haberi İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar’ın dikkatine sunmak istiyoruz…

Zira Bedri yaşar her fırsatta mültecilere saldırmasıyla nam yapmış bir siyasetçi.

Geçtiğimiz yıllarda şöyle bir de açıklaması vardı:

“Suriyeliler, vatandaşlarımızın elinden hem ekmeğini hem de işini almıştır. İktidar bu durumu artık görmezden gelemez. İktidar bu aşamadan sonra ya Suriyelileri ülkelerine göndermeyerek Suriyeli mültecilerin yanında yer alacak, ya da bunları ülkelerine geri göndererek kendi milletinin, Samsunlu hemşerilerinin yanında yer alacak. Türkiye’de ikisinin ortası bir durum kalmamıştır.”

 

Recep YAZGANRecep YAZGAN