İFEAD Ali Rıza Öztürk Konferans Salonu’nda gerçekleşen konferansta Prof. Dr. Ahmet Kavas, uluslararası güçler aleni veya gizli çalışmaları ile Müslümanlar hakkında korku kavramını merkeze alarak insanlığın zihninde ortak bir kimlik inşa etmeye çalışmaktadır, dedi. Bu çabanın merkezinde İslam’ın ve Müslümanların önünü kesme hedefinin yer aldığını beyan eden Kavas, bu amaca ulaşmak için kısa, orta ve uzun vadeli planlarla çalışmalar yapılmasına rağmen İslam dünyasının, kimlik inşasında nesne durumunda kaldığını fark etmekten bile uzak durumda olması düşündürücüdür, ifadelerini kullandı.
20. yüzyılın ortalarında artık Müslümanların geçmişini öğrenme işlemini tamamlayan uluslararası güçlerin, bu bilgilere dayanarak pek çok Müslüman diyarı sömürgeleştirmiş olduğuna, dahası bu ülkelerin geleceklerinde nasıl etkin olunacağı ile ilgili de onlarca araştırma kurumu tesis ettiğine işaret eden Kavas, biz kendi kimliğimizden habersiz yaşadığımız için bize dayatılan kimliğe gençlerimiz adapte oluyor, dedi.
Günümüzde Müslüman kimliği sağa sola savruluyorsa onu koruyacak, ona belli bir hedef belirleyecek ehil kimselerin dünyayı adeta bir örümcek ağı gibi sarması ve bilinçli bir nesil yetiştirmek için emek vermesi gerekir mesajını veren Prof. Dr. Ahmet Kavas, özellikle üniversite öğrencilerine seslenerek, ABD’liler kurdukları “PEW Form”u ile dünyanın güncel dini yaşantısının nabzını tutarken sadece Müslümanların mevcut nüfus yapısını ortaya koyabilmek için 50 araştırmacı uzman görevlendiriyorsa halen bize yön verme konusunda doludizgin çalışıyorlar demektir. Öyleyse her birimize düşen “benim üzerime düşen nedir” sorusunu içtenlikle sormak ve bulduğumuz cevabı esas alarak emek vermektir, ifadelerini kullandı.

















































































































































































































