Samsun Haber
Giriş Tarihi : 22-11-2021 12:11   Güncelleme : 22-11-2021 12:11

Camek hem meslek öğretiyor hem istihdam sağlıyor!

Canik Meslek Edindirme Kursları (CAMEK) istihdam garantili eğitim programına dâhil olacak adayları belirledi.

Camek hem meslek öğretiyor hem istihdam sağlıyor!

Canik Belediyesi’ne bağlı Canik Meslek Edindirme Kursları (CAMEK) tarafından başlatılan istihdam garantili eğitim programından faydalanacak öğrenciler yapılan mülakatla belirlendi. Mülakatlar Canik Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, İŞKUR, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA), Canik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitimi Merkezi, Samsun Marangozlar ve Döşemeciler Esnaf ve Sanatkârlar Odası yetkililerinden oluşturulan komisyon tarafından gerçekleştirildi. Değerlendirme sonucunda 12 öğrenci Ahşap CNC Operatörü, 12 öğrenci Bilgisayar Destekli 3 Boyutlu Mobilya Tasarım, 12 öğrenci Mobilya Döşeme Dikiş, 12 öğrenci de Mobilya Döşeme Kesim Kursu’nda eğitim almaya uygun görüldü.

“HEM MESLEK ÖĞRETİYOR HEM İSTİHDAM SAĞLIYOR”

Canik Meslek Edindirme Kursları (CAMEK) için, “Hem meslek öğretiyor hem istihdam sağlıyor” diyen Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, başlatılan eğitim programıyla mobilya sektöründe istihdam edilmek üzere nitelikli eleman yetiştirmeyi amaçladıklarını belirtti. Farklı meslek gruplarında da eğitim ve istihdam sağlayacak programlar başlatacaklarını ifade eden Başkan Sandıkçı, “Meslek öğrenmek ve iş sahibi olmak isteyen vatandaşlarımız için Canik’te bir merkez kurmuş olduk. Burada piyasada zor bulunan kalifiye elemanlar yetişecek” dedi.

GENÇLERE, KADINLARA VE ENGELLİLERE İŞ İMKANI

Canik Belediyesi’nin gençlere, kadınlara ve engellilere yönelik projelere büyük önem verdiğini söyleyen Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, CAMEK’le ilgili şunları dile getirdi: “Burada büyük bir emek ve büyük yatırımlar söz konusu. Büyük emeklerle hazırlanan bu eğitim ve üretim alanında Samsun’un mobilya sektörüne önemli katkılar sağlayacak nitelikli elemanlar yetişecektir. Katkılarından dolayı Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı, Samsun Marangozlar ve Döşemeciler Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Samsun Mobilyacı İş Adamları Derneği (MOBİD) yetkililerine ve tüm iştirakçi kurum, sivil toplum kuruluşu ve firmalara teşekkür ederim. Gençlere, kadınlara ve engellilere istihdam sağlamak adına yeni projeler üretmeye devam edeceğiz.”

Canik Meslek Edindirme Kursları (CAMEK) eğitim programlarının Aralık ayı itibariyle başlayacağı bildirildi.

Recep YAZGANRecep YAZGAN