Samsun Haber
Giriş Tarihi : 02-02-2017 09:06   Güncelleme : 02-02-2017 09:06

Canik'te Hayat Normale Döndü

Samsun'u üç gündür etkisi altına alan yoğun kar yağışı nedeniyle adeta seferber olan Canik Belediyesi Fen İşleri ekipleri, özellikle merkez mahallelerde hayatı normale döndürdü. Üç gün boyunca karda mahsur kalan bir çok araç kurtarılırken, bir çok hasta da hastaneye ulaştırıldı.

Canik'te Hayat Normale Döndü

Canik Belediyesi Fen İşleri ve Temizlik İşleri Birimleri ekipleri, üç günlük yoğun kar yağışı boyunca yoğun mesai harcadı. Vardiyalı sistemle 24 saat çalışan ekipler, merkez mahallelerde ana ulaşım yollarında kar temizleme ve tuzlama çalışmaları yaparak, kısa sürede hayatı normale döndürdü. Yolları açan ekipler, bir çok aracı kardan kurtardı, bir çok hastayı da hastaneye ulaştırdı. Belediye ekipleri, kar yağışı boyunca sokak hayvanlarını da unutmadı.

ANINDA MÜDAHALE EDİLDİ

İlçe merkezinde Karşıyaka, Belediyeevleri, Hasköy, Hacıismail, Uludağ, Gaziosmanpaşa, Kuzey Yıldızı, Toptepe, Devgeriş, Yavuzselim ve 200 Evler Mahalleleri ile ilçenin işlek noktaları olan Şehit Mesut Birinci, Cengiz Topel ve Üsküp Caddelerinde kar yağışına anında müdahale eden belediye ekipleri, kar temizleme ve tuzlama çalışması yaparak vatandaşların mağdur olmasını önledi. Ekipler ayrıca, vatandaşların dini ibadetlerini yerine getirebilmesi için camilerin yollarında da kar temizliği ve tuzlama çalışması yaptı.

HASTALAR KURTARILDI

Esnafların kar yağışı nedeniyle mağdur olmaması için Gülsan Sanayi Sitesi içerisindeki yollarda kar temizliği yapan ekipler, AFAD'dan gelen ihbarlar üzerine, Gürgenyatak ve Uludağ Mahallelerinde kar nedeniyle hastaneye ulaşamayan biri diyaliz hastası olmak üzere iki hastayı hastaneye ulaştırdı. Üç gün boyunca sosyal medya aracılığıyla da vatandaşlarla irtibat halinde olan ekipler, acil durumlara da anında müdahale ederek, ilçede hayatın normal akışını sağladı.

ULAŞIM SORUNU YAŞANMADI

İlçede kar temizliği çalışmalarını yürüten Fen İşleri Birimi Müdürü Dursun Ali Gürsoy, "Belediye olarak çok önceden hazırlıklarımızı tamamlamıştık. Kar yağışının ilk gününden itibaren özellikle merkez olmak üzere ilçe genelinde kar temizliği ve tuzlama çalışmaları yaptık. Toplam 6 kamyon, 4 kepçe, 1 greyder ve 40 personelle 24 saat vardiyalı sistemle çalışarak vatandaşlarımızın mağduriyetini minimuma indirdik. Ana arterlere üç günde 50 ton tuz attık. Şu anda ilçe merkezinde hayat normale döndü. Yeri geldi mahsur kalan araçları, yeri geldi hastaları kurtardık. Sokak hayvanları için doğaya yiyecek bıraktık. İlçe merkezinde hemen hemen ulaşım sorunu yaşanmadı diyebiliriz. Ben bütün ekip arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

adminadmin