Samsun Haber
Giriş Tarihi : 05-11-2021 13:11   Güncelleme : 05-11-2021 13:11

Canik’te İş Garantili Meslek Kursları Başlıyor

Canik Belediyesi tarafından kurulan Canik Meslek Edindirme Kursları (CAMEK), mobilya sektöründe istihdam edilmek üzere kursiyer alımına başlıyor.

Canik’te İş Garantili Meslek Kursları Başlıyor

Canik Belediyesi tarafından 2021 yılında kurulan Canik Meslek Edindirme Kursları (CAMEK), kadın ve dezavantajlı gruplara yönelik mobilyacılık alanında düzenlenecek dört farklı eğitim programı için kursiyer alımı yapacağını duyurdu. Kasım ayı sonunda başlayacak olan uygulamalı programlarda Bilgisayar Destekli 3 Boyutlu Mobilya Tasarım Kursu, Ahşap CNC Operatörü Kursu, Mobilya Döşeme Dikiş Elemanı Kursu, Mobilya Döşeme Kesim Elemanı Kursu olmak üzere mobilya sektöründe yer alan dört farklı alanda mesleki eğitim verileceği bildirildi. Kursların Canik Belediyesi koordinasyonunda, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) desteği ve iştirakçi kurum ve kuruluşların iş birliğiyle açıldığını belirten Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, Samsun’da mobilya sektöründe istihdam edilmek üzere nitelikli eleman yetişmesine katkı sağlamayı amaçladıklarını ifade etti.

MİLYONLUK YATIRIM

Eğitim için son teknolojiyle donatılmış geniş bir atölye alanı oluşturulduğunu söyleyen Başkan İbrahim Sandıkçı, kurslarda kullanılacak makine ve teçhizatın Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) aracılığıyla sağlanan yaklaşık 2 Milyon TL tutarındaki finansmanla temin edildiğini beyan etti. CAMEK eğitim programlarıyla ülkenin ve şehrin yetişmiş personel açığını azaltmayı hedeflediklerini dile getiren Başkan Sandıkçı, “Burada büyük bir emek ve büyük yatırımlar söz konusu. Büyük emeklerle hazırlanan bu eğitim ve üretim alanında Samsun’un mobilya sektörüne önemli katkılar sağlayacak nitelikli elemanlar yetişecektir. Katkılarından dolayı Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı, Samsun Marangozlar ve Döşemeciler Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Samsun Mobilyacı İş Adamları Derneği (MOBİD) yetkililerine ve tüm iştirakçi kurum, sivil toplum kuruluşu ve firmalara desteklerinden dolayı teşekkür ederim” diye konuştu.

KURSİYERLER KOMİSYONLA BELİRLENECEK

Haftanın 5 günü eğitim verilecek CAMEK kurslarına mobilya sektörüne uygun 17-45 yaş aralığında kursiyerlerin katılabileceği belirtildi. Eğitim programından faydalanmak üzere başvuru yapan öğrenci adaylarının Canik Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, İŞKUR, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA), Canik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitimi Merkezi, Samsun Marangozlar ve Döşemeciler Esnaf ve Sanatkârlar Odası tarafından oluşturulan komisyon üyelerince belirleneceği duyuruldu. Eğitim programı dâhilinde kurslarda üretilecek mobilyaların ihtiyaç sahibi ailelere hediye edileceği bildirildi. Kurs kayıt başvurularının 17 Kasım tarihine kadar “camek.com.tr” ve “canik.bel.tr” internet adreslerinden yapılabileceği kaydedildi.

Recep YAZGANRecep YAZGAN