Analiz
Giriş Tarihi : 27-12-2014 11:21   Güncelleme : 27-12-2014 11:21

Cemaat Hanefi Avcı Üzerinden 'hala Buradayız' Mesajı Veriyor

A Haber'de yayınlanan Nihan Günay'ın sunduğu Medya Dünyası programının konuğu Yeni Şafak Gazetesi yazarı Ali Bayramoğlu'ydu

Cemaat Hanefi Avcı Üzerinden 'hala Buradayız' Mesajı Veriyor

A Haber'de yayınlanan Nihan Günay'ın sunduğu Medya Dünyası programının konuğu Yeni Şafak Gazetesi yazarı Ali Bayramoğlu'ydu. Programda, Yargıtay'ın Hanefi Avcı hakkında verdiği karar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanları Mustafa Varank ve Aydın Ünal'ın 17-25 Aralık darbe girişimleriyle ilgili açıklamaları ve çözüm süreci tartışıldı.

Medya Dünyası'nda Yargıtay'ın Hanefi Avcı hakkında verdiği kararı değerlendiren Ali Bayramoğlu, "İnanılır gibi bir şey değil. Yargıtay'da aklı başında bir sistem olsa karar geri dönerdi ama onaylandı" dedi.

Kararı cemaatin Avcı'yı cezalandırması olarak gören Bayramoğlu, "Hanefi Avcı üzerinden cemaat 'hala buradayız' mesajı veriyor. Çünkü Hanefi Avcı suçlu diyebilecek kimse kalmadı Türkiye'de. Yapılan yorumlar yargı içindeki paralel yapı etkinliğini akla getiriyor. Bu sorunu devlet de gördü ve yargı paketini yürürlüğe soktu. Ana hedef özel yetkili mahkemelerin bütün dosyalarının temyiz edildiği 9 . Ceza dairesini devre dışı bırakmaktı" diye konuştu.

Bayramoğlu'na göre yargıda topyekun bir restorasyona ihtiyaç var ve paralel yapı ile mücadele yeniden yapılandırılmalı.

"NEVRUZ'DA SİLAHLAR BIRAKILABİLİR"

Programda çözüm süreci ve silah bırakmayla ilgili değerlendirmelerde bulunan gazeteci - yazar Ali Bayramoğlu, "Kürt hareketi çözüm fikrinden kopmak istemiyor. Nevruz'da silahlar bırakılabilir" ifadesini kullandı.

"ÇIKMASI GEREKEN BİR YASAYDI"

Bayramoğlu internet erişimine getirilen "milli güvenlik" ayarı ile ilgili bir soruya ise "Devlet içinde yapılanmalar milli güvenlikle sınırlandırılırsa bunun bir mahsuru olmaz. Olağanüstü tedbirler daimileşmediği sürece bir sorun teşkil etmez" yanıtı verdi.

adminadmin