Samsun Haber
Giriş Tarihi : 23-03-2018 11:42   Güncelleme : 23-03-2018 11:42

CHP Samsun İl Başkanı Akcagöz sordu: Samsun’da da FETÖ borsası var mı!

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar’ın, FETÖ borsası kurulduğu ve milyon dolarları veren iş adamlarının serbest bırakıldığı iddiaları ile ilgili konuştu.

CHP Samsun İl Başkanı Akcagöz sordu: Samsun’da da FETÖ borsası var mı!

Birçok yerde iş adamlarının, ‘itirafçı’ denilerek aklandığı iddialarının, mutlaka araştırılması gerektiğini söyleyen Tufan Akcagöz, “Ülkenin geldiği hale bakar mısınız? Bir borsa kuruluyor. İddia aynen bu. FETÖ borsası. Parası olan çıkıyor, cüzdanı sağlam olmayan yallah cezaevine. Bu iddiayı ortaya atan, AK Parti Gaziantep milletvekili Şamil Tayyar. Hatta, Tayyip Erdoğan’dan bir çok gerçeğin gizlendiğini de iddia ediyor. Nedir bu gerçekler? FETÖ borsası ile, milyonlarca dolar veren iş adamlarının kurtulduğu, doğru mudur? Neden biri çıkıp da, Şamil Tayyar’ın sözleri üzerine bir tahkikat başlatmıyor ve bu iddiaları araştırmıyor? Tayyip Erdoğan’ın etrafının kuşatma altında olduğu doğru ise, bunun da üzerine gidilmelidir.” dedi.

Ak Parti Milletvekili Şamil Tayyar’ın açıklamaları sonrasında, Cumhuriyet Savcılarının da derhal harekete geçmesi gerektiğinin altını çizen Tufan Akcagöz, “Cumhuriyet Savcıları derhal harekete geçmelidir. Yoksa FETÖ ile samimi olarak mücadele edildiğine kimseler inanmaz. Samsun’un durumu nedir acaba? Burada da borsa kuruldu mu? FETÖ borsasında parayı bastıran iş adamı kurtuldu, para vermeyen hapsi mi boyladı? Gazeteler yazdı, çizdi. Hava Harp Okulu imamı Adil Öksüz’ün de Samsun üzerinden kaçırıldığı iddia edildi. Samsun, FETÖ açısından oldukça bereketli bir yermiş, 15 Temmuz sürecinden sonra daha iyi anlamış olduk. O halde, Şamil Tayyar’ın iddiaları doğruysa, borsanın âlâsı Samsun’da olmalı. Bu mekanizmayı kim işletiyorsa, derhal ortaya çıkarılmalıdır. Aynı davalardan binlerce tutuklu var. Kimi polis, kimi asker, kimi öğretmen. FETÖ mücadelesi, cebinde parası olana göre ayarlanamaz. Samsun, bu anlamda derhal masaya yatırılmalı, mevcut iddialar ışığında soruşturma başlatılmalıdır.” diye sözlerini tamamladı.

adminadmin