Genel
Giriş Tarihi : 01-02-2018 09:19   Güncelleme : 01-02-2018 09:19

CHP'li Nihat Yeşil Yök’ü Topa Tuttu

Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Tedbirler Alınması Hakkındaki 1/908 esas numaralı Kanun Hükmünde Kararname görüşmeleri CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil’in YÖK içinde hiçbir ihraç yapılmaması yönündeki soruları gündeme oturdu.

CHP'li Nihat Yeşil Yök’ü Topa Tuttu

Nihat Yeşil Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’a, “Neden kamudan  ihracı yapılan kişiler içinde üst düzey bürokratlar yok. Mesala YÖK içinde bu zamana kadar ihracı yapılmış tek bir kişinin  bile olmaması manidar değil mi diye sordu.   

Ayrıca listedeki kişilerden çoğunun şoför, temizlik görevlisi, zabıt katibi, araştırma görevlisi, kat hizmetlisi olduğuna vurgu yapan Yeşil; Bylock gerekçesi dışında ihracı yapılan bazı  personelin savcılıklara iletilmemesini de; bu kişilerin adli ceza yargısı kapsamı dışında bırakılması ile hukuk ihlaline zemin hazırlandığını söyleyerek, adli ceza mahkemelerinin önemine vurgu yaptı.

Başbakan yardımcısı Bekir Bozdağ'ın ise, cevaben durumu geçiştirerek, Başbakanlık danışmanlarının verdiği istatistiki bilgiler  ile toplantıyı sonlandırıldı.

adminadmin