Analiz
Giriş Tarihi : 18-06-2018 08:55   Güncelleme : 18-06-2018 08:55

CHP'ye niye devlet teslim edilmez(!)

CHP'ye niye devlet teslim edilmez(!)

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, cumhurbaşkanı seçilmesi halinde çiftçilere mazotu 3 liradan verme vaadinde bulundu. Böyle söyledi ama mevcut durumda çiftçilere mazot, 2 lira 35 kuruştan veriliyor haberi yok. Haberi yok, çünkü çiftçiler gerçekten dertleri değil. Oturup tarım üzerinde ciddi planlar yapmıyorlar, hatta hiç bir plan yapmıyorlar. Mesele kafa karıştırmak, mesele ne kadar inandırsa onu kar sayıp istismar etmek. İşte bu kafaya devlet teslim edilmez.

Muharrem İnce, Kütahya mitinginde bor madenlerini işleyip kıymetli hale getireceğini vaat etti. Böyle söyledi ama dünyanın en büyük rezervlerin Türkiye’de olduğu bor madenlerinin işlenmesi için yüksek teknolojili üretim tesisinin Balıkesir’de kurulacağından haberi yok. Haberi yok çünkü enerji ve madenler dertleri değil. Oturup bu enerji üzerinde ciddi planlar yapmıyorlar, hatta hiç bir plan yapmıyorlar. Mesele kafa karıştırmak mesele ne kadar inandırsa onu kar sayıp istismar etmek. İşte bu kafaya devlet teslim edilmez.

Muharrem İnce İstanbul Beykoz Mitinginde “Yurtlarda olan kimsesiz çocuklarımız var. Bu çocuklar 18 yaşına kadar devletin gözetiminde, anasız-babasız çocuklar. Zaten kaç kişi? Ve bu çocuklar 18 yaşını doldurdu mu sokağa bırakılıyor. Allah’ın izniyle cumhurbaşkanı olduğumda o çocukları 18 yaşını doldurduklarında hemen devlet kadrolarına alacağım hemen, o çocukları sokağa bırakmayacağım. Eğer Türkiye’de, 81 milyonluk bir ülkede 3-5 bin kimsesiz çocuğa bakamıyorsak biz, yazıklar olsun bize.” dedi ve onlara sahip çıkacağını vaad etti...

Üç beş bin kişidir diye sahnede uydurma bir rakam söylüyor. Kaç kişi olduğunu bilmiyor çünkü gerçekten böyle bir dertleri yok. Devlet zaten yapıyor Muharrem İnce’nin söylediklerini. Meslek edindirme, hayat kurma desteği veriyor. Üstelik “devlet çocukları sokağa atıyor” lafı ne korkunç bir zihniyet itirafı, ne sakil bir iftira. Türkiye Cumhuriyeti Devleti şu ana kadar hiçbir çocuğu sokağa atamamıştır, atmaz. Bunu yapsa yapsa CHP zihniyeti yapar. Destursuz konuşmayın. Devlet şu ana kadar 45 bin 745 koruma altındaki çocuğu yaşı gelince devlet kadrolarına yerleştirdi. 2002’den bu yana olanı sorarlarsa eğer atamı gerçekleştirilen kardeşlerimizin sayısı şu an itibariyle 27 bin 217 Muharrem İnce’nin bunların hiçbirinden haberi yok. Haberi yok çünkü çocuklarımız ve gençler gerçekten dertleri değil. Oturup gençler için ciddi planlar yapmıyorlar, hatta hiç bir plan yapmıyorlar. Mesele kafa karıştırmak mesele ne kadar inandırsa onu kar sayıp istismar etmek. İşte bu kafaya devlet teslim edilmez.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden geçiş ücreti Muharrem İnce’nin dediği gibi 114 lira değil 13 lira olduğunu, okullarda öğrencilere kitapların zaten bedava dağıtıldığını, çocukların ailesi sigortalı olmasa bile hatta kimliği olmasa bile devlet bedavaya bakılıp tedavi edildiğini tek tek yazmaya kalkarsak CHP yalan ve istimara listesi 100’ü geçer buraya sığmaz. Cesareti olan bir CHP’li yönetici varsa seve seve karşısına otururum hepsini tek tek sıralarım bırak cevap vermeyi nefes alabilir mi acaba onu bilemem ama. Bir CHP yöneticisi için herhangi bir acı çözülmesi gereken bir dert değildir, istismar edilecek, üzerinde tepinip siyaset yapılacak bir fırsattır. Her acıyı fırsat görüyorlar, dert yoksa dert uyduruyorlar. Bu kafaya devlet teslim edilmez.

Erem Şentürk / Diriliş Postası

adminadmin