Samsun Haber
Giriş Tarihi : 19-12-2019 11:32   Güncelleme : 19-12-2019 11:32

City mall AVM açılış için gün sayıyor!

Atakum’da yapımına 3 yıl kadar önce başlanan City Mall AVM açılış için gün sayarken, yüzlerce Samsunlu da heyecanla iş başı yapmayı bekliyor.

City mall AVM açılış için gün sayıyor!

BİN KİŞİYE İŞ İMKANI

Yaklaşık 100 işletmenin faaliyet göstereceği ve 1000 kişiye yakın insanın istihdam edileceği Atakum’daki dev yatırım Çelikpark Grup tarafından kendi öz kaynaklarıyla tamamlandı. Daha şimdiden Samsun’un en gözde alışveriş merkezi olarak gösterilen AVM’nin Genel Müdürü Ahmet Dikkol, 3 yıl kadar önce Atakum Belediyesinden gerekli ruhsatı aldıklarını, ancak daha sonra yetkinin Büyükşehir Belediyesine geçmesiyle aynı işlemi yinelemek zorunda kaldıkları için sürecin beklenenden uzun sürdüğünü söyledi.

HERKES AÇILIŞI BEKLİYOR

Kuruluşları hakkında bilgi veren Dikkol, ekonomik olarak yaklaşık 500 milyonluk bir yatırımın Samsun'a kazandırıldığını ifade ederek, "Samsun her yönüyle özel bir şehir. Bu şehre kazandırılacak olan her yatırım işsizliğe vurulacak en büyük darbedir. Bizler AVM’nin kuruluşundan bu yana halkımızın büyük desteğini gördük. Herkes merak içinde açılışı bekliyor. Elimizde olmayan nedenlerle yaşanan bu gecikme için Samsunlulardan özür diliyoruz. Teknik konular kısa sürede giderilecektir. En kısa zamanda Samsunlu hemşerilerimizle kucaklaşmayı bekliyoruz” dedi.

İŞSİZLİK YATIRIMLA ÖNLENİR

İşsizlikte Türkiye'nin nüfusa göre 1.sırasında olan Samsun'a yapılacak her yatırımın büyük bir anlam ifade ettiğini belirten Dikkol: "Çelikpark Grup yıllardır Samsun'a yaptığı yatırımlarla şehrin önemli markalarından biri haline gelmiştir. Son yapılan AVM yatırımı Samsunumuza önemli bir değer katacaktır. Bu şehre kim bir çivi çakarsa arkasında durmak ve yatırımcıların önünü açmak gerekir. Grubumuz bu konuda iyi bir örnektir. Biz büyük bir heyecan ve Samsun'a kazandırdığımız dev yatırımla hem gururluyuz hem de sabırla tüm Samsunlular gibi açılışımız için gün sayıyoruz" diye konuştu.

adminadmin