Güncel
Giriş Tarihi : 09-05-2015 13:30   Güncelleme : 09-05-2015 13:30

Çorum'un ilçeleri de doğalgaza kavuşuyor

ÇORUM (AA) - AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Osmancık, Alaca ve İskilip ilçelerinin doğalgaz boru hatları ihalesinin 16 Haziran'da gerçekleştirileceğini bildirdi

Çorum'un ilçeleri de doğalgaza kavuşuyor

ÇORUM (AA) - AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Osmancık, Alaca ve İskilip ilçelerinin doğalgaz boru hatları ihalesinin 16 Haziran'da gerçekleştirileceğini bildirdi.

Uslu, yazılı açıklamasında, yoğun ve planlı çalışmalar sonucunda nüfusu 10 binin üzerindeki Osmancık, Alaca ve İskilip ilçelerini doğalgazdan faydalanma imkanına kavuşturduklarını belirterek, hukuki sürecin başlamasının ardından geçmişte çalışma yapılan Osmancık ve Alaca ilçelerinin yanı sıra İskilip'in de bu kapsama alındığını ifade etti.

Söz konusu ilçelerdeki proje ve kamulaştırma ihalesinin hızlı bir şekilde gerçekleştirildiğini ve sürecin tamamlandığını kaydeden Uslu, "Şimdi de üç ilçemizin boru hatları yapım işleri 16 Haziran 2015 tarihinde yapılacaktır. Her konuda olduğu gibi söz verdiğimiz doğalgaz konusunda da gereğini yapıyoruz. Projenin tamamlanmasıyla Çorum merkez ve Sungurlu ilçemizin ardından 3 ilçemiz daha doğalgaz konforu ve çevreciliği ile tanışmış olacaktır. Hayırlı uğurlu olsun" ifadesini kullandı.

Uslu, çalışmalar kapsamında Osmancık için 73 kilometre, İskilip için 48 kilometre ve Alaca için de 21 kilometre uzunluğunda yüksek basınçlı doğalgaz çelik boru hattı döşeneceğini kaydetti.

adminadmin