Türkiye
Giriş Tarihi : 15-01-2021 06:39   Güncelleme : 15-01-2021 06:39

Cumhurbaşkanı Erdoğan Koronavirüs Aşısı Yaptırdı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Şehir Hastanesi'nde, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’nca analizleri tamamlanarak “Acil Kullanım Onayı" verilen CoronaVac aşısını yaptırdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Koronavirüs Aşısı Yaptırdı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, aşının ardından, sosyal medya hesaplarından aşı yaptırdığına ilişkin paylaşımda bulundu.

Paylaşımında aşı programının başarıyla devam ettiğini ve 254 bin sağlık çalışanının ilk doz aşılarını olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ben de onlara katılarak aşılandım. İnşallah çok kısa süre içinde tüm vatandaşlarımızı aşılamayı hedefliyoruz. Hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

 

Hastaneden ayrılırken basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara Şehir Hastanesi’nin başhekimi, doktorları, hemşireleri ve tüm personeliyle Koronavirüse karşı çok büyük bir mücadele sürdürdüğünü söyledi.

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın ardından Bilim Kurulu üyelerinin aşı olduğunu anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ben de aynı şekilde ‘aşıyı yaptıracağım’ demiştim, ben de bu akşam Merkez Karar’daki milletvekili arkadaşlarım ve diğer arkadaşlarım da burada aşıları yaptırdık, yaptırıyoruz” dedi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisine eşlik eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan şu ana kadar aşı yaptıranların sayısının 300 bine ulaştığı bilgisini alarak, başta siyasi parti liderleri olmak üzere tüm milletvekillerinden aşı kampanyasına destek için belirlenen yerlerde aşı olarak, aşılanmayı teşvik etmelerini istedi.

 

Aşı konusunda Bilim Kurulu’nun belirlediği bir takvim olduğuna dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: “İlk etapta gelen aşı miktarı belli ve ardından şimdi yaklaşık bir 25-30 milyon aşı daha doz gelecek ve böylece süratle bunu sürdürelim istiyoruz. Nerelerde bu kampanyayı nasıl sürdüreceğimizi de Sağlık Bakanlığımız belirlemiş vaziyette ve bu süreç şu anda başladı ve yoğun bir şekilde de devam ediyor, devam edecek. Ben öncelikle bu süreçte ölenlere Allah’tan rahmet diliyorum, şu anda hasta olarak yatanlara Rabbimden şifalar diliyorum. Tüm yakınlarına sabırlar temenni ediyorum. Ve bütün sağlık çalışanlarına, bu süreçte ortaya koydukları performans sebebiyle de şahsım, milletim adına teşekkür ediyorum. Ve inanıyorum ki, bu süreç içerisinde ortaya konan bu gayretin karşılığı ne bizler nezdinde ne de Rabbimin nezdinde karşılıksız kalmayacaktır.”

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir soru üzerine, aşı çalışmasının ilk gününde, aşıya müracaatın ve hastanelerin performansının gayet iyi olduğunu vurgulayarak, tüm doktor ve hemşirelerin yoğun bir performans ortaya koyduklarını, aşı sürecinin seri bir şekilde devam ettiğini söyledi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “25-30 milyon doz daha aşı gelecek dediniz, hepsi Çin aşısı mı olacak ve bir takvim söz konusu mu?” sorusuna da “Şu anda bunlar Çin aşısı ama tabi bunun dışında çalışmalar var. Yani Almanya'yla olan irtibatlarımız var, bunun yanında bizim kendi çalışmalarımız var. İnşallah bu ürünlerimizi de alıp ki onlar da işte Mayıs, o civarlarda filan inşallah devreye girecek” cevabını verdi.

Recep YAZGANRecep YAZGAN